Balcaniada: Savoarea Balcanilor, acum si in farfurie

Da, o vorba de aur spune sa nu calatoresti cu burta goala. Turismul nu se face cu burta goala. Pai si atunci, daca noi plecam vineri sa vedem primele sase tari in zece zile, credeti ca nu vom ingurgita bunataturi de pe drum? Doar ma stiti. Intrebarea mea totusi este „ok, mancam, dar cum facem sa mancam peste tot ceva bun?”

Asa ca apelez la voi si va invit sa imi dati sugestii culinare cu iz balcanic (fie restaurante, fie anumite preparate culinare specifice celor sase tari prin care mergem):

– Bulgaria

– Turcia

– Grecia

– Macedonia

– Albania

– Serbia

Daca pentru Bulgaria, Turcia, Grecia si Serbia am o vaga idee (zic eu), pentru Macedonia si Albania sunt putin descoperit. Dar nu ma deranjeaza nici o sugestie, indiferent cat de gustoasa sau putin gustoasa pare. Adica suntem dispusi sa incercam orice mai putin carne de om. De exemplu, in Turcia abia astept sa ma reintalnesc cu „cocorec”, adica mate de miel prajite pe un tambur, cu kebabul facut la iskender sau cu baclavalele sau cu supa lor de linte.

In Bulgaria abia astept sa ma intanesc cu borsul de cap de miel sau cu mancarea de inima de gasca la tigaie, dar nu refuz nici ardeii umpluti cu scoici sau supa de cozi de raci.

In Grecia abia astept sa vad musacaua lor traditionala (desi asta o cam disputa cu vecinii lor de la rasarit), mielul la cuptor sau caracatita la gratar.

In Serbia mor daca nu execut o plescavita de la mama ei, dar nu ma dau inapoi nici de la acei kebapcece umpluti de pe malul Dunarii din Clisura sarbeasca.

Asadar, ce imi mai recomandati?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

2 Comments »

  1. Balcaniada – AMR 3 Zile « Ivo Bobal said,

    19 iunie 2012 @ 9:00 pm

    […] văd: mă trezesc brusc, va fi vineri și fie Doru, Zdeto sau Mircea mă vor suna să cobor odată din bloc ! sau să vin repede în locul x pentru […]

  2. Groparu said,

    20 iunie 2012 @ 1:34 pm

    Burek si mix grill in Serbia. Plescovica, daca iei, sa fie „na kaimako”. Ciorbele nu merita, nu sunt natie de ciorbari.
    In Bulgaria cred ca stii ca iaurturile cu usturoi si alte arome fac toti banii, plus nectarul de piersici.
    In rest inca n-am ajuns:)
    (scriu si eu de voi azi sau maine)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu