Redescopera Romania 3, ziua 1 – Jurnal de bord ornitologico-amnezic

Prima zi a fost pentru Dusterul nr 5. Bre, ia stop, frana. Redescopera 3, ziua 1, masina 5.  Ce e asta bai Dorule? Faci misto de noi? Ce-i cu atatea cifre?? Bine bine, nu vreau sa fac misto, asa ca facem altfel: jurnalul ornitologului amnezic.

Azi am plecat spre Cluj. De fapt am ajuns in Cluj, ca uitasem unde am plecat. Dimineata m-a trezit Augustin, ca eu uitasem sa pun ceasul sa sune si implicit uitasem sa ma trezesc.

Apoi am uitat sa plec la timp. Evident, pentru ca uitasem sa imi fac bagajul de cu seara. Vorbisem cu Oana si Catalin sa trec sa ii iau, dar uitasem ordinea. Asa ca l-am luat intai pe Catalin, spre disperarea Oanei care ma astepta de la 6:00 dimineata cu bagajul facut.

Pe drum, am recuperat cat am putut. Pe la Romanesti (la intrarea in Ploiesti) primesc SMS de la un baiat care rade ciudat (am uitat cum il cheama, evident). Uit de sms-ul care ma avertiza de un radar in Barcanesti. Asa ca ma infig in el (in radar cu ale lui suave unde) cu vreo 30 km peste limita. Evident, caraliul nu a uitat sa ma taxeze. Cred ca am si platit pe loc amenda, nu mai tin minte.

Apoi vedem niscaiva cetati (sunt doi baieti in gasca asta de masini cu colant pe ele care seamana cu a mea, nu mai retin exact, cert e ca-s ahtiati dupa cetati si orice implica ziduri vechi). La a treia cetate simt ca trebuie sa fac ceva cu viata mea si iau cu mine trei ortaci, sa le arat pasarile judetului (nu mai stiu care).

Am vazut pe rand:

– codobatura galbena

– corb

– stancuta

– cioara griva

– corcodel mare (juvenil, o frumusete)

– buhai de balta

– pescarus razator

– nagat

– cioara de semanatura

– vanturel rosu

– cotofana

– cormoran mare

– lisita

– randunica de casa

– vrabie de camp

– si… (ho, ba, ca termini speciile, pe astea nu le uiti?) Sunt convins ca si ortacii le-au retinut!

Oprim sa pranzim la un han dintr-o cetate. Nu mai stiu ce am mancat, imi amintesc vag ca radea unul in niste hohote cu o acustica de zici ca radea pe o alta planeta, cu atmosfera preponderent cu heliu. Sau poate alt sistem solar, ca era inalt si astia il faceau pitic. Cred ca retin pe dos unele treburi. Anapoda e cu memoria asta, zau asa!

De aici mergem si bagam masinile pe un drum de offroad mediu pe care nu-l mai retineam, totul pentru a ajunge la o alta ruina… Asa ca l-am mai facut o data, sa fie, doar ca de data asta nu a mai tipat nimeni la mine in masina. Oi fi mers singur?

Apoi bagam mare spre o alta biserica fortificata (uitasera aia sa o deschida si duminica; dintr-o data nu m-am mai simtit singur pe lume). Schimbam doua trei vorbe cu o doamna care vindea niste lichid galben in niste borcane. Ne-a dat sa gustam, era dulce rau dar nu mai stiu ce era, dar tot vorbea de o poliflora.

De aici am dat goana si am ajuns la Cluj, ma rog, Floresti.

Acum intrebarea serii este: cum se cheama medicamentul ala pentru amnezie? O fi vreo farmacie in Floresti?

Si cateva imagini de ieri [click aici sau pe fotografie pentru mai multe imagini]

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, DaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

4 Comments »

 1. Denisa Bârgău [nevastă de Coşmar] » Redescoperă România 3 said,

  12 iunie 2011 @ 10:13 pm

  […] Panaitescu (blog | twitter | facebook) Cătălin Georgescu (blog | facebook) Oana Portase (blog | twitter […]

 2. Cu drag, #dinRomânia | Oana Portase și cei șapte pitici said,

  13 iunie 2011 @ 7:29 am

  […] Cum ziceam, drum frumos, țară frumoasă, am fost atentă. Am avut o tentativă să dorm, dar Doru nu m-a […]

 3. Cantemir said,

  13 iunie 2011 @ 9:01 pm

  Din cele 15 specii enumerate de tine, doar una e in „Top 10 cele mai numeroase specii de pasari din RO” (si nu e pe locul 1):
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/05/18/cea-mai-numeroasa-specie-de-pasari-din-romania/

 4. Doru Panaitescu said,

  14 iunie 2011 @ 6:34 am

  Pai nici nu-mi doresc sa fi fotografiat pe cele mai des intalnite. Desi uitandu-ma la topul tau, am cateva specii de acolo pe care inca nu le-am prins in obiectiv (ausel de pilda, care o fi numeros, dar e extrem de rapid si greu de prins in poze sau sturz cantator, pe care l-am vazut in teren dar nu am reusit sa ii administrez nici o poza mai acatarii ca si asta e specie precauta).
  Dar multumesc mult pentru info. Mai gasesti poze de-ale mele cu pasari (mai rare sau mai frecvent intalnite in salbaticie) pe http://www.fotoreortaj.ro sau pe profilul meu de facebook.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu