Romanii sunt oameni buni

Am lipsit cateva zile din tara sa adulmec izul Bizantului (o sa revin imediat cu fotografii si ganduri despre Istanbul, una din cele mai naucitoare destinatii de vacanta de pana acum), dar primul lucru pe care il scru pe blog este despre initiativa lui Cristi Manafu, un apel la omenie pe care sper ca si voi sa il preluati mai departe. Cei 10 euro pe care Cristi ii doneaza pentru Valentina sunt simbolici (si se pare ca sunt cativa comentatori la el pe blog care inca nu au facut suficiente flotari logice sa inteleaga demersul viral al lui Cristi).

Asa ca plusez si eu la randul meu si va invit sa scrieti pe bloguri, sa dati share pe Facebook sau Twitter si sa ajutati oamenii din jurul vostru care au nevoie de ajutor. La Istanbul am aflat ca bogatii TREBUIE, conform Coranului, sa doneze 2,5 % din averea lor anuala (e discutabil cum se calculeaza asta, dar nu asta e important) nevoiasilor sau cei aflati la ananghie. De exemplu turistilor care si-au pierdut portofelul, studentilor, vechinilor amarati si asa mai departe. Noi, ortodcsii, de ce nu facem asta? Ne dam religiosi si piosi in fata Domnului dar ne injuram de Cristosi si Dumnezei semenii pentru un loc in autobuz, un calcat pe picior sau o simpla privire prost inteleasa…

Internetul ne da si aceasta putere: sa ajutam de la distanta. Nu trebuie sa fii vecinul sau vecina Valentinei sa intelegi ca unii oameni nu au bani de chirie, chiar daca vor sa munceasca si isi rup spinarea pentru familia lor. Asa ca va rog, scrieti si voi pe blog despre situatia Valentinei.

Eu voi face o donatie separat. Pentru ca e nevoie.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

4 Comments »

 1. Alex said,

  21 noiembrie 2011 @ 1:19 pm

  admir oamenii care vor sa munceasca pentru a-si castiga painea. din pacate e cam greu in tara asta…
  stiu si eu pe cineva care are un job mult mai importantt si util, si munceste pe 2 bani. ce face omu asta… nimeni nu ar fi in stare.

 2. Doru Panaitescu said,

  21 noiembrie 2011 @ 1:29 pm

  Pai zi-ne si noua daca tot ai inceput. Nu e obligatoriu sa dai si nume.

 3. Alex said,

  21 noiembrie 2011 @ 1:31 pm

  kinetoterapeut, specializat pe copii. ajuta si pune pe picioare f multi copii cu probleme grave. salariu… cred ca mai putin decat un profesor si munceste ca un cal.

 4. Romanii sunt mai buni decat zice Google(Da, “Romanii sunt destepti!”) | Ionut Oprea said,

  30 noiembrie 2011 @ 10:04 am

  […] Romanii sunt oameni buni(dorupanaitescu.ro) […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu