Administratie locala…cum sa ne ajute Statul

Leapsa primita via Vlad Popa care mai departe o avea pe umar de la Ionut Oprea.

Da, cum sa ne ajute Statul, pentru ca pana acum consider ca nu ne ajuta deloc. Ati incercat de curand sa platiti o amenda? Stiati ca Statul roman scump si drag imi trimite notificari de plata pentru amenzi platite de mine din 2002? Eu platesc unele amenzi, altele nu. Indiferent ce platesc si ce nu, dupa cativa ani imi vine somatia acasa sa platesc integral pentru tot ce am avut in anii repectivi. Pentru simplul motiv ca handicapatii nu sunt in stare sa aiba un sistem centralizat. Acum o luna mi-a venit o somatie de palta pentru amenzi din 2002, 2003, 2005. Pe care fricosul de taica-miu mi le-a achitat, ca vezi Doamne ii intra odorul in puscarie pentru 3 milioane neachitate.

Alta chestie: locuiesc intr-un imobil monument istoric. Conform legii, sunt scutit de impozit. Cu toate astea, trebuie sa platesc, pentru ca era obligatia mea sa depun un memoriu in nu stiu ce termen prin care sa fac dovada ca sunt proeprietarului unui apartament care este clasificat drept monument istoric. Asta dupa ce primesc hartie de insttintare de la Primarie ca figurez ca proprietar de monument istoric, iar iditotii de la Directia Impozite si Taxe nu stiu acest lucru. Desi apartin tot de Primarie.

Ce vreau de la Administratia Locala? Vreau si eu sa intru pe o interfata, sa imi scriu CNP-ul si sa vad ce platesc si de ce. Nu sa fiu amenintat cu tribunalul an de an pentru amenzi pe care Statul roman nu e in stare sa le gestioneze centralizat. Am ajuns sa nu mai platesc amenzi deloc doar ca sa fiu sigur ca le voi plati o singura data. Si nu este normal.

In rest, faceti ce borduri si ce alei vreti, eu oricum dorm tun. Dau leapsa mai departe lui Jobsessive, Cristi Parvan si Razvan Varabiescu.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

5 Comments »

 1. Bodola Zsolt said,

  4 octombrie 2007 @ 11:56 am

  Eu am primit poprire pe salariu in luna februarie. Motivul: cica nu am platit un radar de prin 2000. Pe care il platisem. Si am si facut dovada platii, candva prin 2002. Norocul meu, ca pastrez hartiile astea. Deh, memorabilia :))
  Asa ca m-am dus, sa ma descarc nervos la circa financiara. Unde am alertat pe toti, de era sa fiu arestat. Pot sa urlu foarte frumos la functionari, cand isi bat joc de mine. Colac peste pupaza, duduia vroia sa ma trimita sa fac copie dupa chitanta, in situatia in care in spatele ei trona un copiator, cumparat din banutii mei…. Drept consecinta, au zburat si niscaiva organe genitale. Dar copiatorul a fost folosit pana la urma.
  Si am aflat si ce s-a intamplat: s-a “pierdut” arhiva de amenzi achitate. In mode ciudat, arhiva de amenzi date nu s-a pierdut. Vorba unei bune prietene: oare nu o fac dinadins?!
  Ca sunt multi ce arunca chitantele si mai platesc inca o data amenzile….

 2. Doru Panaitescu said,

  4 octombrie 2007 @ 7:39 pm

  Eu cred ca e o conspiratie mondiala impotrova cetatenilor care gonesc prin sate cu 99 la ora si nu apuca sa dea in frana imediat cum chiuie detectorul :)))

 3. Bodola Zsolt said,

  5 octombrie 2007 @ 3:54 pm

  Iar cand am gonit cu 113 in sat, au conspirat impotrvia mea, de am ramas pieton 30 de zile 🙂

 4. Bogdan Gheorghe said,

  16 octombrie 2007 @ 1:47 pm

  La Sectorul 3 exista o astfel de interfata, insa este SF.
  Mergi la ei (la administratie) cu buletinul si ti se face cont…
  Apoi e haos total la rapoarte :@

  E misto ca desi nu am platit niste amenzi.. nu apar in rapoarte.
  Eu ca romanu modern am platit impozitele raportate prin Online Bancking si acum injur ca nu apar ca platite.
  Sa vezi distractie…

 5. Andrutza said,

  16 februarie 2008 @ 11:17 am

  eu am o firma de transpot si un magazin in oraselul nostru infect….am cateva datorii…. am mai multe conturi , am unu si la BCR, BRD si Raiffeisen bank..asta lam facut acum de curand…. iar cum la noi este un orash de kkt si nisthe oameni infectzi… sa aflat si pe la fisc k mi-am facut cont si la Raiffeisen…. si ce sa faca si javrele de la fisc… au pus poprire ….si pe contul asta… iar eu am masina in Austria trebuie sa ajunga in Anglia … si stau intrun OMV k nu am poprire pe cont..X(… si nici macar nu m-au anuntat k imi pun poprire….:-j …AVEM O TARA DE KKT

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu