Arbomedia s-a vandut

Catre Goldbach Media Group. Amanunte in Hotnews.

Cert e ca Thomas Landolt, care a cutreierat prin Ringier Romania (si Elvetia) pana anul trecut, e implicat in regia care a preluat ARBOmedia. Probabil ca i-a placut Romania, probabil vrea sa transmita ca nu si-a spus ultimul cuvant despre piata din Romania parasind trustul Ringier.

SIlviu Ispas, care e stapan peste operatiunile de print, nu prea agreate de Goldbach, nu a vrut sa comenteze deocamdata stirea. Tot Hotnews remarca in articol ca nici afacerile cu televiziuni nationale nu prea sunt pe placul preluatorului.

Divizia de online/digital s-a desprins in acest an, dupa modelul polonez, coordonata de Calin Rotarus, cu care am facut echipa buna in “Arbo”. Mai mult, au facut si un mic spin-off de creatie (Adking), coordonat de Octavian Matei.

Via Hotnews. Cateva detalii cu cifre din anii trecuti la Iann.

[Update] In casca mi se sufla ca in Polonia operatiunile de Internet ale Arbomedia depasesc printul. Cu Turcia aflata intr-o mare de dial-up, elvetienii vor trebui sa reorienteze operatiunile online&digital not friendly.

[Update 2] Tot din casca: Goldbach Media Group este lider de piata in Germania (aproximativ 80% – mi se par eincredibil sa ai 80% cota de piata pe o piata de ordinul milirdelor de Euro, 2,4 mld. in 2007 si 2,8 mld in 2008) si Austria. In plus, mai detine si 15% din Adlink, cu drept de folosire a marcii pe celelalte tari. Au mai deschis de curand birouri in Croatia si Slovenia, unde probabil sunt challengeri pentru Httpool.

Exitul doctorilor de la Arbomedia AG era cumva asteptat, de cativa ani erau pe punctul de a vinde pachetul majoritar. E probabil unul din motivele pentru care divizia de online era mereu privita cu suspiciune, datorita in mare parte si unei intamplari nefericite de acum cativa ani buni cand operatiunile de online Arbomedia Germania si Spania au fost inchise. Si degeaba venea Romania (in perioada 2003-2006 cel putin, din ce stiu eu) cu depasiri cu 100-300% ale planului, si eu si Calin era priviti ca Yeti si Sasquash intr-o lume de printese diafane. Cred ca achizitia asta va aduce normalitate in ceea ce priveste aprecierea efortului echipei de online Arbomedia de-a lungul anilor in ochii managementului la cel mai inalt nivel, de la Alex Visa incoace.

Succes Calin!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

3 Comments »

 1. Porsche, vW si Arbomedia » zoso's blog said,

  16 septembrie 2008 @ 4:31 pm

  […] Arbomedia s-a vandut. Tags: dot ro, masini […]

 2. Goldbach acquires control of ARBOmedia, listed in Germany at Core Target - Bogdan Gavrila said,

  16 septembrie 2008 @ 5:28 pm

  […] Doru Panaitescu is also blogging about this. Silviu Ispas has a plan. […]

 3. Porsche, VW şi Arbomedia ⋆ zoso blog said,

  23 martie 2020 @ 3:48 pm

  […] alte stiri, Arbomedia s-a vandut. Daca ii pasa […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu