Balcaniada: Patru jucarii pentru patru baieti

Din ciclul jucarii pentru baieti: nu puteam sa plecam in #Balcaniada (editia de toamna despre care am dat detalii aici) fara sa luam si niste „jucarii” in teste. Pe scurt este vorba de doua masini Ford, respectiv doua aparate foto Olympus. Asadar, Andrei Zdetovetchi va testa un Olympus OM-D, un aparat foto mirorless cu obiective interschimbabile, Mircea Panaitescu va testa un Ford Focus Ecoboost (stiti voi, cu motorul ala premiat si raspremiat), Ivo Bobal va testa in continuare jucaria pentru vacante zbuciumate Olympus TG-1, iar eu, ultimul pe lista de testeri de vacanta, cu voia dumneavoastra, ma voi apropia cu bagare de seama de noul Ford Ranger, al nou cu motorul de 2,2 diesel.

Despre Ford Focus Ecoboost pana acum am auzit numai de bine. Motor premiat, consum mic (motorul are doar un litru, dar caluti destui – cat scotea pe vremuri un motor de 1,8 sau chiar doi litri!). Despre Ford Ranger deja pot sa spun ca se descurca bine in oras (ca de ieri alerg cu pregatirile pentru expeditie), sa-l vad insa si pe calcarele Adriaticii cum se misca. Iar despre restul de echipament, cele doua camere foto Olympus sunt doar varful icebergului. In dotare mai avem urmatoarele „jucarii”:

– 10 statii de emisie receptie (pentru autonomie in convorbiri intre cele doua masini)
– costume de neopren plus botosi, manusi si cagule tot de neopren (le vom folosi si la scufundari, rafting dar si la canyoning in Slovenia)
– masti, snorkel, labe pentru freedive in Adriatica si in general oriunde gasim ape limpezi
– veste de salvare cu fluier (sa fie)
– barca de cauciuc (pentru rafting)
– hidrospeeduri (tot pentru rafting)
– casti cu camere GoPro
– alte cinci aparate foto cu acesoriile de rigoare (de la inele de macro pana la huse subacvatice rezistente pana la 40 de metri)

Motive suficiente sa ne bucuram ca avem cel putin o masina cu bena incapatoare.
Primul popas: Hotel Continental din Drobeta Turnu Severin (gazda noastra de deschidere si inchidere de sezon) – si chiar va recomand cand plecati la dum lung prin Europa Centrala sau de Vest, sa folositi Drobeta ca halta. Avantajul este ca poti pleca din Drobeta dimineata devreme si pe seara sa ajungi in Viena sau chiar in Praga fara sa scoateti untul nici din masina si nici din voi. Dar despre asta intr-o relatare ulterioara. De maine incepem Balcaniada cum trebuie, avand in program:

– zona Vratna, unde misuna mufloni in libertate
– Clisura Sarbeasca (de la Tekjia pana la Stara Palanka) unde speram sa gasim vipere si broaste testoase de uscat
– Belgrad – doar tranzit (ca de la Cinci Capitale incoace asfaltul nu ne mai place) cu oprire in
– Mockra Gora – un sat unde puteti vedea o sina de mocanita care are forma de 8 daca va uitati din avion (si o gara excelent conservata) si unde vom innopta in prima seara de Balcaniada dupa ce parasim tara.

Proiectul Balcaniada este o initiativa a Fundatiei Friends for Friends. Sponsor principal: Romtelecom. Partener auto: Ford Romania. Partener foto-video: Olympus Romania

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. Balcaniada de toamna – miercuri plecam | Înapoi din weekend said,

    19 septembrie 2012 @ 3:03 pm

    […] Am postat aici ce vom face in primele doua zile de […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu