Banii clientilor, pe apa Internetului mondial

DIntr-un mesaj cel putin ambiguu spre rautacios de-al lui Bogdan, completat aici imi dau seama ca exista niste mici probleme de principiu cand vorbim de miscarile din piata romaneasca de online advertising:

Publisherii romani sunt frustrati de shiftul bugetelor romanesti spre comunitati romanesti gestionate de buzunare straine. De ce sa mearga banii lui Chio, Sony sau Jacobs la Yahoo, Hi5 si gasca in loc sa popseasca la site-urile romanesti.

Bogdan, cand vorbim de mondializarea economiei asta e un risc valabil oriunde in lume. Nu te poti impotrivi fluxurilor de bani din economia Internet. Audienta clentului sta pe Yahoo sau Hi5, banii merg acolo. As simle as that. Be quick or be dead.

Fa-ti un e-scoala european si ia banii nemtilor. Ii intereseaza pe Nokia Finland ca trei ministri nemti mandri si-au aruncat telefoanele mobile la gunoi in semn de protest? Te invit sa vorbesti la un telefon celular romanesc. As vrea si eu sa imi iau Aro, dar vreau sa merg cu el, nu sa ma fac mecanc auto. Go Nissan!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

3 Comments »

 1. Bogdan Gavrila said,

  31 ianuarie 2008 @ 7:41 pm

  Iubesc brandurile si noua ordine tocmai pentru ca acestea au o gandire globala dar actioneaza local.

  Brandurile mari se implica pe pietele locale si sunt sigur ca acestea vor cumpara publicitate pe site-uri romanesti mult timp de acum inainte la fel cum se intampla si in cazul televiziunilor.

  Audienta clientului nu sta numai pe Yahoo/Hi5 iar astfel de idei (venite de la unele regii) mi se par cel putin un pic propagandistice (stim amundoi ce lucruri se afla in spatele lor).

  PS: 10.172.809 vizitatori (si 84.925.928 afisari), inregistrati luni, 28 ianuarie pe site-urile din Romania – http://sorin-tudor.ro/10-milioane-de-vizitatori-pe-zi/

 2. The audience “plays” in .ro at Core Target - Bogdan Gavrila said,

  31 ianuarie 2008 @ 8:05 pm

  […] course, now we can talk on this figures (Doru, […]

 3. ONLINE: … inca un hi5 si ma duc! - Gabi Boaca said,

  1 februarie 2008 @ 1:37 am

  […] zice ca "Nu te poti impotrivi fluxurilor de bani din economia internet" – huh? De cand au […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu