Bucate alese: Storceag, nisetru pe tabla si zacusca de somn @ Casa Tulceana

Dragii mei, ma bucur ca v-ati intors aproape toti la garnizoana, ca am vazut ca unul nu ati stat acasa de Sarbatori. Asa ca incepem anul in forta cu o ieseala culinara, din ciclul “Ciolaneala de industrie”. De data asta focusul este pe peste. Si sper ca declansarile sa fie tot asa. Va invit asadar la un regal ihtiologic (mai pe romaneste o masa plina de peste, ca de carnati, caltabosi si alte porcosenii cred ca sunteti satui dupa sezonul asta de Sarbatori fara zapada).

[update] Pentru lunile urmatoare avem de ales intre restaurant balcanic, international si italian. Ce alegeti pentru februarie? Va astept cu comentarii.

Dupa Iepurele la cuptor de la restaurantul “La Mama”, dupa fratia inaripatelor (gasca, rata si curcan) de la The Harbour, saptamana asta Casa Tulceana (un restaurant cu specific pescaresc traditional din Bucuresti, recent deschis , despre care va povesteam pe blog acum ceva vreme cum ca si-ar cauta “nasul de botez”) ne ofera un meniu deosebit:

– storceag de somn (gasiti povestea storceagului traditional de sturion aici)
– nisetru la tabla
– zacusca de somn.

Dupa cum stiti, nu va las prada incercarilor. Am fost saptamana trecuta pe la Casa Tulceana si am incercat storceagul (care este o adevarata delicatesa!) si zacusca de somn si va spun ca sunt fara cusur. Cel putin zacusca de somn este CEA MAI BUNA din cate am mancat, si in delta, si pe la alte restaurante cu specific, si am mancat destule. Asa ca va astept joi, 12 ianuarie, pe Aron Florian nr. 3 (harta), dupa ora 19.30, sa ne veselim si sa incepem bine noul an cu grasimi esentiale. omega B 6, de-astea.

Tuica si vinul casei sunt din partea gazdelor, asa ca ma astept sa marsati rapid la acest nou seminar de defaimare a cartofilor prajiti cu ceafa de porc, cu care stiti ca am o rafuiala veche. Pretul bucatelor pregatite de gazde este de 60  Ron si include bauturile din partea casei mentionate mai devreme (tuica, respectiv vinul casei).

Inscrieri mai jos (fie prin comentariu aici, fie printr-un email la doru at marketeer punct ro). Participantii la editiile anterioare au preemptiune, cu respectarea limitei de 25 de locuri. Va rog sa mentionati la inscriere daca nu doriti meniul pregatit sau vreti alte preparate decat peste.
PS Povestitorul Augustin Radu, care va fi si el prezent la sindrofia pantagruelica, v-a pregatit noi povesti, cu peste de aceasta data!

1. Subsemnatul

2. Augustin Radu

3-4. Andrei Cismaru +1

5-6.  Daniel Secareanu +1

7.  Alex Naftalaila

8-9. Ioana Anescu +1

10-11. Mariciu +1

12-13. Nicu Infodelta +1

14. Andrei Zdetovetchi

15. Alexandru Lapusan

16. Ovidiu Militaru

17-18. Titus Capilnean +1

19-20. Octav Popian +1

21-22. Costin Cocioaba +1

23-24. Cosmin Tudoran +1

25. Ana Bulgar

26-27. Thaopetul + Thaopeta

28. Cristi Ignat

29. Roxana Paun

Lista este inchisa, multumesc pentru intelegere.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

28 Comments »

  1. andrei cismaru said,

    9 ianuarie 2012 @ 10:12 am

    in

  2. Groparu said,

    9 ianuarie 2012 @ 10:27 am

    Trebe sa te pusic de la distanta. Nu prea stii de ce, nu? Pai ma, dac-ai sti cat am cautat pe neturi o reteta cumsecade de storceag! Da’ nu am gasit neam, pentru ca l-am pocit in “stroceag/stroceac/stroceac” samd.

  3. Doru Panaitescu said,

    9 ianuarie 2012 @ 10:35 am

    Se accepta. Si sa stii ca ai timp pana joi seara sa te arunci intr-un tren sau avion sau masina. Cu bicicleta cred totusi ca ar trebui sa pleci de azi sa mai prinzi. 😀

  4. Mariciu said,

    9 ianuarie 2012 @ 10:39 am

    cum bine zice Andrei: IN! (2 persoane) 😀

    Mulțumesc!

  5. Ioana said,

    9 ianuarie 2012 @ 10:45 am

    la peste inainte! vin si eu!

  6. Nicu said,

    9 ianuarie 2012 @ 11:41 am

    Cel mai tare ma intriga zacusca de somn. Asa ca a se nota prezenta mea. (2 persoane)

  7. Doru Panaitescu said,

    9 ianuarie 2012 @ 11:47 am

    te-am notat, te asigur ca nu vei fi dezamagit!

  8. Ioana said,

    9 ianuarie 2012 @ 11:57 am

    mai adauga +1 la mine te rog 🙂

  9. Ovidiu Militaru said,

    9 ianuarie 2012 @ 12:57 pm

    Dorule, n-as prea vrea sa ratez asa sindrofie. Sper sa termin si cu antibioticele, sa ma pot bucura si de vin. SI EU, da???

  10. Octav said,

    9 ianuarie 2012 @ 3:19 pm

    La multi ani Doru! As veni si eu dar nu mananc peste…pot sa mananc eventual o ceafa cu cartofi prajiti? 😀

  11. Doru Panaitescu said,

    9 ianuarie 2012 @ 3:49 pm

    interzis cu desavarsire!!!! zi maestre, te trec pe lista? exista si alte chestii nepiscicole, deci poti veni cu incredere.

  12. Costin said,

    9 ianuarie 2012 @ 3:52 pm

    + 1

  13. Doru Panaitescu said,

    9 ianuarie 2012 @ 3:55 pm

    te-am notat si pe tine. poate de data asta te tii de cuvant 🙂

  14. Nicu said,

    9 ianuarie 2012 @ 3:56 pm

    @ Groparu: nu ai cautat unde trebuie si cum trebuie 🙂 Reteta o gasesti postata la mine pe site (acolo unde ai gasit si stiuca umpluta) si este originala din Sfantu Gheorghe, de la o pensiune unde am mancat frecvent storceac. Ref la denumirea de storceac sau storceag, am inteles de la oamenii locului ca storceac (cu c) este corect. Si de fapt ei (ucrainienii) numesc storceac orice ciorba de peste cu zarzavat. Asa ca am mancat in Sf. Gheorghe: storceac de sturion, de somn, de chefal. In Sulina am mancat doar d sturion.

  15. Corina Georgescu said,

    9 ianuarie 2012 @ 4:20 pm

    Doru, eşti prea dur.

  16. Doru Panaitescu said,

    9 ianuarie 2012 @ 4:42 pm

    Corina, stai tranchila, Octav stie de gluma 😀

  17. Octav said,

    9 ianuarie 2012 @ 4:43 pm

    da sefu, te rog pune-ma pe lista. Am loc cu 2 persoane?

  18. Doru Panaitescu said,

    9 ianuarie 2012 @ 4:43 pm

    Sigur, te-am notat!

  19. Costin said,

    9 ianuarie 2012 @ 6:13 pm

    Dorule, eu, plus unu! 🙂

  20. Loredana said,

    9 ianuarie 2012 @ 6:24 pm

    eh, acu’ nu că mă laud ori că vreau să vă stric pofta de chiolhan cu influențe deltaice da’ cel mai bun storceag îl fac eu, cu tot cu apă din Dunăre, la nevoie 🙂 S-aveți poftă!

  21. Doru Panaitescu said,

    9 ianuarie 2012 @ 10:07 pm

    Nu te contrazic, dar trebuie sa probezi. Si nu cu poze 🙂

  22. Loredana said,

    9 ianuarie 2012 @ 10:38 pm

    mărturiile cărora le-am gătit deja se pun? 🙂

  23. Doru Panaitescu said,

    10 ianuarie 2012 @ 3:35 pm

    mai, marturiile astea pot fi contrafacute. trebuie sa gustam!

  24. augustin radu said,

    11 ianuarie 2012 @ 1:58 am

    sa vin la restaurant cu atatea delicatese pescaresti si sa nu mananc e ca si cum as merge in Amsterdam si nu m-as atinge de iarba si nici de fetele din vitrina:) deci nu o sa manac nimic cu peste, fara cuvinte, fara detalii:)

  25. Doru Panaitescu said,

    11 ianuarie 2012 @ 10:14 am

    Da colegu, am notat. Fara peste!

  26. Loredana said,

    11 ianuarie 2012 @ 1:24 pm

    imediat ce da coltu ierbii, pe malu’ Dunarii, musai!

  27. Mugur said,

    11 ianuarie 2012 @ 9:01 pm

    We are in in in !

  28. Marketeer.ro – digital marketing pioneer » Bucate alese: Delicii din Balkani @ Balkan Bistro said,

    14 februarie 2012 @ 12:45 pm

    […] experimentul Storceag si Sturion de la Casa Tulceana din ianuarie, schimbam putin registrul. Dupa cum stiti, calatoresc des prin […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu