Camping #cuhamacul: Cazare la un milion de stele. Ce hamac mi se potriveste? (plus un concurs si o reducere de 12%)
Saptamana trecuta va anuntam ca a aparut, in ultimul numar al revistei 4×4 Adventure, un articol despre cazarea la un milion de stele, #cuhamacul. Profit de ocazie sa fac un mic concurs (am trei reviste de dat, prin amabilitatea baietilor din redactie – multumesc, Razvan!) si sa va fac un mic indrumar despre cum sa vas alegeti hamacul potrivit.
Intai despre concurs: pentru a castiga una din cele trei reviste, trebuie sa raspundeti corect (printr-un comentariu aici pe blog) la intrebarea:
„Unde poate fi gasita (de unde poate fi cumparata) revista 4x4Adventure?”
Revenind la hamace: in ultimii doi ani, de cand merg cu hamacul pe coclauri, am fost asaltat de intrebari legate de ce hamac sa-si cumpere oamenii in functie de nevoile lor. Pentru ca folosesc mai multe tipuri de hamace, va prezint mai multe modele (eu folosesc hamace din gama Minor Swing, dar sunteti liberi sa vi le cumparati de unde doriti). Modelele de la MinorSwing au tesaturi de calitate, cusaturi trainice si tin doua persoane adulte fara probleme indiferent de model.
Pentru familisti sau cupluri, recomandarea mea este sa achizitionati un hamac Double. Confectionat din Cordura, acest hamac este extrem de rezistent, are cusaturi triple si ranforsari si poate fi folosit in regim de „trafic intens” deoarece poate fi spalat foarte usor si tine la tavaleala. De asemenea, este de dimensiuni mai mari (are un metru in plus ca lungime fata de hamacele clasice) si poate sustine 2-3 adulti fara probleme, cu conditia sa fie ancorat corespunzator.
Pentru cei aflati la inceput de hamaceala: Cel mai usor (putin peste 300 de grame) si mai convenabil (si la pret) hamac din gama Minor Swing este hamacul Ultralight. Confecționat din ripstop respirabil, este un hamac de trei sezoane (adica poate fi folosit si pentru campare peste noapte cu conditia folosirii unui izopren sau a unei saltele gonflabile de camping). Datorita dimensiunilor reduse este recomandat motociclistilor, biciclistilor, back-packerilor, alpinistilor si altor categorii pentru care greutatea mica e un criteriu esential. Nu luati un hamac mare dac anu aveti musai nevoie de el. Dar din experienta va spun, veti fi tentat sa tineti acest hamac pentru uz propriu si personal (o sa vedeti ca nu va va veni la indemana sa dati/imprumutati hamacul – e ca si cum v-ati imprumuta lenjeria…) si veti mai avea unul Double de tavaleala. 😉
Pentru aventurieri de teapa mea sau mai rau, recomandarea mea este (hamacul Bivouac – Double Layer). Acest hamac este ceva mai greu (700 de grame), dar are doua straturi: unul subtire, de confort, riprtop, si unul mai gros, rezistent la apa, care poate fi transformat si in pelerina d eploaie sau prelata in caz de intemperii. Acesta trebuie combinat cu o plasa de tantari si o supratenda pentru a putea fi folosit in loc de cort de tura, indiferent de conditile atmosferice. L-am folosit pe ploaie, pe vant, pe ger de -25 de grade (in mai multe randuri). Este un hamac tehnic, pentru oameni care isi fac/schimba programul in functie de prognoza meteo. Si acest hamac poate sustine 2-3 adulti, dar din experienta va spun ca 2 sunt suficienti 😀
Pentru ultimele doua categorii am obtinut de la Minor Swing o reducere speciala, valabila de azi, 1 iulie pana pe 31 august:
– 12% reducere pentru achizitonarea acestor doua categorii. Pentru a bebeficia de reducere trebuie sa achizitionati de minim 200 de lei (adica fie un Bivouac, fie doua Ultralight).
– reducerea este valabila daca folositi codul de reducere #cuhamacul si nu se aplica altor categorii de hamace sau accesoriilor de la MinorSwing de pe site.
Daca nu va descurcati cu comanda dati-le de veste celor de la Minor Swing. Intr-un articol viitor voi reveni cu sfaturi utile de utilizare a hamacului pe coclauri. Bafta si sa ne vedem suspendati!
Marius Sescu said,
1 iulie 2016 @ 4:35 pm
Nu ar strica la hamace și poze cu produsele în acțiune, oamenii cumpără experiențele, nu un sac cu o bucată de pânză.
Marius Sescu said,
1 iulie 2016 @ 4:37 pm
My bad, nu am dat jos suficient de mult să văd pozele.
Cosmin said,
3 iulie 2016 @ 6:48 am
Revista se găseşte în reţeaua Inmedio. Mulţumesc!