Cand ai scule, poti sa te apuci si de entomologie

Am cochetat cu entomologia toata copilaria. Fluturi nevinovati sfarseau cu bolduri in corp si pe langa aripi pentru a fi etalati pe bucati de polistiren. Ultimul set de indele de macro achizitionate imi vor permite in schimb sa facem entomologie fara a mai fi nevoiti sa sacrificam cuvioasele muste si cuviosii bondari (cum zicea Creanga).

Dupa principiul „meserie te halesc dar n-am scule” am reusit sa imi adun o „oaste” acceptabila de scule foto in ultima perioada. Corp Sony Alpha 700 (multumesc @castronomicus pentru autofinantare), obiectiv 70-210 mm cu macro de tip „beercan” (multumesc @calinrotarus), trepied Manfrotto (multumesc @zerocalorii), set de inele de macro Kenko (multumesc @ankutzu pentru vizita la BHPV si @bomath pentru sfaturi), toate acestea au contribuit frumos la urmatoarea lucratura (promit ca urmatoarele vor fi subiecte cu mai mult noroc in viata):

violent

Detalii din EXIF:

Distanta focala: 75 mm.

Inel macro: 36 mm.

Focus: Manual.

Expunere: 5 secunde

Diafragma: f/29

Light Balance: Daylight, lumina naturala (fara blitz).

ISO: 200

Metering: Center weighted.

Compensarea expunerii: – 1 stop.

Ofer un premiu substantial in bere celui sau celei ce imi spune prima unde este „studioul” in care am facut fotografia. O lada de bere mai exact. Se incumeta cineva? Sau ati fugit toti la mare deja pe norul asta?

[later edit] Curiosilor le pot pune la dispozitie si originalul.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

2 Comments »

 1. Gia said,

  30 aprilie 2009 @ 11:19 pm

  Felicitari 🙂

  Iti urez fotografii cat mai aproape de perfectiune: uite exemplu de perfectiune http://www.fotolitera.com/fotolitera.php?id=5775 🙂 si apoi sa o depasesti

 2. Barbu said,

  1 mai 2009 @ 12:21 am

  Ghici care-i primul curios 😉

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu