Despre camuflaj

Nu va zic prea multe, dar un lucru trebuie sa retineti: cu cat esti mai aproape de natura, cu atat trebuie sa arati ca o parte din ea. In acest fel te poti apropia de ea si la propriu (fie ca e o pasare, un animal salbatic sau doar o taratoare pe care vrei sa o fotografiezi).

Taratoarele nu au iesit inca, nu a dat prea tare caldura pentru ele, dar daca ai asa ceva poti sa te apropii putin mai mult decat media in populatie. Si am mascat atat masina, cat si fotografii car emisuna prin padure si prin stuf dupa tot felul de lighioane (click pe fotografie pentru galeria completa).

Dap, desi am plasa de camuflaj, ea nu este extrem de comod de decorat si de strans de pe masina. Un alt dezavantaj este riscul agatarii ei de vegetatie sau prinderea ei de roti (punte), ceea ce poate duce la sfasierea ei. Tot cu noroiul e cel mai bine (e o culoare telurica ce acopera toate posibilele parti colorate strident sau lucioase care pot atrage atentia “victimelor”).

La aceste fotografii au contribuit o padure cu o biodiversitate incredibila, aflata la mica distanta de Capitala, unde am fotografiat in acest weekend in premiera (pentru mine) niste jivine pe care nu le credeam atat de usor de fotografiat. Detalii putin mai tarziu.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu