Goana dupa Casa

De aproape mai bine de o luna urmaresc cu interes un reality show imobiliar: Goana dupa Casa. Un proiect nascut din dorinta celor de la Imopedia de a aduce putina lumina in procesul uneori epuizant de a-ti gasi si de a-ti cumpara casa mult visata. Pe scurt: zece concurenti sau echipe de concurenti se lupta sa isi gaseasca o casa in jungla urbana (Bucuresti).

Concursul se bucura de o mare apreciere in bransa – mai exact in comunitatea formata in jurul portalului Imopedia, dar si de atentia tuturor ansamblurilor rezidentiale care stiti prea bine cum stau cu vanzarile pe 2009.

Ideea e ca acesti concurenti au fost selectati pe criterii de eligibilitate destul de dure, dovada fiind faptul ca deja cativa din ei (iar 3 au si cumparat) si-au gasit deja apartamentul mult-visat. In orice caz, criteriile ce stau la baza castigarii concursului nu depind in totalitate de gasirea apartamentului, o serie de criterii trebuind sa fie indeplinite pentru ca un concurent sa obtina punctajul maxim.

Aprecierea concurentilor se va face de catre un juriu specializat din care fac parte 3 reprezentanţi ai agenţiilor imobiliare, 2 reprezentanţi ai insitutiilor financiare, 1 reprezentant al sponsorului principal, 1 reprezentant Imopedia. Ponderea juriului specializat in desemnarea cuplului castigator este de 70%. Totodata vizitatorii IMOPEDIA vor putea vota  in baza unui unui sistem de autentificare user/pass. Ponderea votului publicului in rezultatul final este de 30%.

Acest reality show are si o componenta importanta de invatare. Zece bloggeri cunoscuti vor consilia din punct de vedere “blogging/social media” concurentii, care vor primi training de specialitate de la acesti bloggeripentru a fi mai vizibili in concurs.

Cei 10 coach-bloggeri care vor consilia participantii la concurs sunt:

Bobby Voicu

Cristian Bunoaica

Cristian China-Birta

Cristian Francisc Dorombach

Cristian Manafu

Roxana Radu

Dorin Boerescu

Dragos Stanca

Viorel Copolovici

Victor Kapra

Mai multe detalii la www.goanadupacasa.ro Revin cu detalii legate de competitie zilele urmatoare.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

4 Comments »

 1. Dexter said,

  12 decembrie 2009 @ 1:29 pm

  sunt curios ce vor face acestia. In orice caz sunt nume puternice din blogosfera romaneasca

 2. Razvan said,

  13 decembrie 2009 @ 5:29 pm

  Nu cred ca va fi o goana asa de mare acum. Desi Bucurestiul este mare ofertele bune sunt destul de putine iar preturile sunt in continuare mari. Oare este necesar ca la sfarsitul emisiunii sa cumperi casa sau doar este un test de prospectare de piata?

  r: nu e obligatoriu sa gasesti casa pentru a castiga (vezi regulamentul si criteriile de jurizare de pe site). Scopul proiectului e mai degraba unul educativ (mai ales pentru membrii inregistrati de pe imopedia, care urmaresc cu foarte mare interes concursul).

 3. Razvan Muntean said,

  14 decembrie 2009 @ 12:02 am

  Doru, multumesc pentru post! Este un proiect de suflet pentru noi, cei de la IMOPEDIA.

  @Dexter: asa este, sunt nume mari si le multumesc si lor pentru sprijin!

  @Razvan: Ne-am dorit ca prin experientele directe ale celor zece participanti la campanie sa contribuim la indepărtarea blocajelor informationale de tot felul cu care se confrunta cei aflati in cautarea unei locuinte. Nu incurajam achizitia cu orice pret a unei locuinte in aceasta perioada, cu atat mai mult cu cat cele mai multe proprietati nu au pret de piata (negocierile sunt pe plaje foarte mari). Vom premia implicare concurentilor si vom analiza procesul decizional din jurul fiecaruia: criterii, fermitate, consultarea cu tertii, analiza, etc.

  Este foarte interesanta radiografia pietei imobiliare/financiar-bancare pe care o vom contura in perioada urmatoare si promit sa va tinem la curent. Pana acum 5 dintre ei si-au gasit casa!

 4. Gabriela said,

  26 octombrie 2017 @ 2:32 pm

  A fost un show foarte tare la vremea lui.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu