Inapoi din weekend: Am gasit dropia!

Era acolo, de fapt erau acolo. Trei exemplare in captivitate (de la care nu imi permit sa pun poze, arata prea bine), si inca trei exemplare (fotografiate acceptabil) in libertate. E greu sa te apropii de ele, distanta lor de siguranta fiind de peste un kilometru, dar cu ajutorul camuflajului corespunzator m-am apropiat la aproximativ 200 de metri de un mascul (vezi foto mai jos).

E o specie extrem de precauta, si trebuie sa recunosc: din cauza emotiei mi-a tremurat mana, pozele nu mi-au iesit grozav, deci nu ma laud cu ele. Dar pentru mine e o reusita personala ca am reusit sa le fotografiez in libertate.

Doua cadre (din cele mai reusite):

Si inca una:

Revin cu filmul evenimentelor si cu mai multe fotografii din pusta maghiara putin mai tarziu. Pentru cei interesati: pot sa va pun la dispozitie un fisier .kml salvat cu Smailo 5.0HD pentru a putea ajunge relativ usor (pe ruta Timisoara – Arad – Turnu – Battonya – Kerek – Devavanya) – 195 de kilometri din Timisoara.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

8 Comments »

 1. Anca said,

  24 mai 2011 @ 11:32 am

  Otis Tarda, da? 😀 Inca ma intreb cum reusesti sa fotografiezi asemenea minunatii.

 2. Doru Panaitescu said,

  24 mai 2011 @ 3:39 pm

  well: e o reteta simpla: de exemplu pentru aceasta pasare am mers de doua ori 800 de kilometri dus intors. Adica 3200 de kilometri si multi bani cheltuiti ca sa vad o minunatie a naturii: singura specie europeana de pasare inrudita cu strutul. Ma rog, mai e dropia gulerata si mai e si sparcaciul, dar astea-s greu de vazut si oaspeti extrem de rari in Europa.

 3. vijelie said,

  24 mai 2011 @ 4:56 pm

  marfa, felicitari, intradevar pozele sunt miscate,blurate…cum vrei sa le zici…dar faptul ca ai fotografiat ceva ce la noi in tara mai sunt cateva…felicitari!!! stiam undeva in oltenia de o zona protejata unde mai existau cateva zeci de exemplare 20-30. asta acum 10 ani…cine stie ce s-a ales de ele acum ca nu am mai auzit nimik. inca o data MARFA…FELICITARI !

 4. Doru Panaitescu said,

  24 mai 2011 @ 7:16 pm

  O sa iti dau un email, sunt curios unde au fost semnalate in Oltenia. – merg acum dupa ele daca stii localizarea exacta!

 5. voica said,

  24 mai 2011 @ 8:25 pm

  http://www.descopera.ro/natura/8215706-dar-cu-dropia-ce-au-avut

  http://ecosapiens.ro/forum/topic/dropia-incontinuare-ocrotita-de-lege-si-vanata-de-vanatori

 6. vijelie said,

  25 mai 2011 @ 2:17 pm

  din pacate nu stiu exact… dar o sa incerc sa dau ceva telefoane in zona la vanatori ca aia sunt cel mai des in teren.

 7. Constantin Gabor said,

  27 mai 2011 @ 9:44 pm

  Super!

  Am vazut si eu in Germania in 2003. Nu era timida de loc – in camp deschis ne-a lasat sa ne apropriem la vreo 100 m.

 8. Marketeer.ro – digital marketing pioneer » Inapoi din weekend: Dropioare n-au vanat, si-au vanat un iepuras said,

  11 iunie 2012 @ 10:40 am

  […] o public fara sa am si fotografii mai bune cu pasarea in mediul ei natural. Asta dupa ce reusisem doua cadre nu tocmai grozave cu un mascul in […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu