Mayra.ro a fost achizitionat de Inform Media

Dupa valul de achizitii din ultimii doi ani, Inform Media anunta o noua preluare care ii consolideaza si prezenta pe audienta feminina: portalul de cultura feminina Mayra.ro, cu un trafic mediu de 175.000 vizitatori unici si 1.750.000 vizualizari de pagini lunar.

Citez: ”

Timişoara, 26 aprilie, 2010 – Inform Media, unul dintre cei mai importanţi publisheri de pe piaţa online din România a achiziţionat site-ul www.mayra.ro , aflat in protofoliul PRO IT Consulting Group.

Noua achiziţie are un conţinut bogat dedicat femeii moderne şi cu stil.  De la modă, frumuseţe şi sănătate, carieră, relaţii şi numeroase  informaţii preţioase pentru  comunitatea hip, pana la forum, unde se schimbă informaţii şi se dezbat teme care să atraga interesul femeilor de toate vârstele.

Platforma va fi integrată în reţeaua Roportal, alături de celelalte site-uri aflate în portofoliul  Inform Media. Mayra.ro completează astfel, nişa site-urilor dedicate femeilor  din reţeaua Roportal: infomariaj.ro, culinar.ro şi utilecopii.ro.”

Nu sunt singurii cumparatori de site-uri din aceasta perioada. Desi preturile s-au dus mult in cap si e o perioada grea petnru proprietarii de site-uri, mai sunt cel putin alti cinci cumparatori permanenti in piata, in cautare de audiente si comunitati interesante pentru vanzarea de publicitate online. Desi nu pot sa dau publicitati numele celorlalti cinci cumparatori, pot doar sa va zic, daca nu mai aveti rabdare cu vanzarea site-ului vostru, ca se poate.

Achizitiile de acest gen demonstreaza clar consolidarea primilor jucatori din piata de publishing online si sunt un semnal bun pentru revigorarea cererii de publicitate online (fragmentarea permanenta din ultimii ani a dus la mutatii ciudate ale bugetelor si mecanismelor de buying).

Offtopic: un alt curent important in piata este fluctuatia mare de personal, atat la publisheri cat si la agentiile mari din piata. Dupa o perioada de stagnare in 2009, se pare ca 2010 este anul rocadelor. Daca ar fi si rocade mixte (client-agentie, respectiv agentie-furnizor) as fi si mai fericit.

Parerea mea.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. mayra.ro, trei sute de mii de euro ⋆ zoso blog said,

    29 decembrie 2020 @ 8:17 pm

    […] Cum zice Doru, aproape totul e de vânzare. […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu