Nu ai putea sa citesti acest articol… daca nu ai avea lumina in casa

Internetul este azi ceea ce era electricitatea pentru bunicii nostri. Ceva fara de care incet incet incepeau sa nu mai poata trai bine. Dar cum ar fi sa traiti azi fara curent electric? Va puteti imagina viata sau educatia proprie facuta la lumina opaitului?

Pentru multi din noi, un opait este un simbol exotic, ceva despre care auzi in carti. Dar pentru locuitorii din Ursici, judetul Hundoara nu este decat o crunta realitate. 50 de suflete din 14 gospodarii trebuie sa se descurce cum pot, pentru ca planurile de dinainte de 1989 de a racorda acest sat la curent au ramas doar planuri, chiar si azi, in 2013!

Ei bine, exista totusi un om care se zbate sa faca ceva pentru acesti oameni. Asa cum altii m-au ajutat pe mine sa spun povestea batranei din Mehedinti, soldata cu un deznodamant fericit, asa simt si eu ca-l pot ajuta sa spuna lumii moderne povestea satului fara curent din Romania anului 2013.

Iulian de la Free Miorita a facut multe drumuri cu ajutoare in acest sat uitat de lume, de Dumnezeu si de planurile operatorului national de energie electrica. Cumva, Iulian si-a atins limita si nu mai poate lupta singur. Are nevoie de ajutorul nostru pentru a dota acest sat, fiecare gospodarie a acestui sat, cu celule fotovoltaice prin care acesti amarati sa nu mai care benzina pentru generatoare de la zecid e kilometri distanta sau sa isi strice ochii la lumanare.

Povestea mai pe larg la Iulian pe Freemiorita, ce va rog este sa donati si daca puteti, sa distribuiti mai departe acest indemn. Cred ca putem strange cativa banuti pentru acesti oameni. Putem?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu