O editie #laceaun speciala: La ceaun de noapte – live blogging din Yellowish

La ceas de seara, dupa trainingul de publicitate online de azi, am fost invitat la un pahar de coacazata de catre fostul meu copilot, Augustin Radu (care mi-a pregatit niste povesti in premiera pentru azi). De aici pana la un #laceaun ad-hoc nu a fost decat un pas. Asa incat va provoc sa cititi despre aceasta editie aici, in regim live blogging. Tineti aproape.

Capitolul 1. Coacazata

Nici nu am intrat bine pe usa ca Augustin a scos la bataie niste coaczata. Am ras doua toiuri de caciula, de incalzire. Deja gandurile noastre se impletesc precum niste carari ce duc la moara (un borcan de zacusca celui ce comenteaza primul din ce opera am citat cu moara).

Capitolul 2. De gustibus apriori

Am degustat coacazata si am ochit niste pomodori secchi, niste pasta de ardei iute, un prosciutto de Toscana (de import, dar perfect de incalzire). Festinul pare a continua cu trei feluri de zacusca deja pregatite de doamna Radu #laceaun. In completare, niscaiva rosii de gradina parguite cu niste ardei capia care au scapat de furia zacuscarilor din zona.

Capitolul 3. Dintre sute de podgorii

Am decis de comun acord ca coacazata e periculoasa. E genul de bautura care scade prea mult tensiunea. Si cum nu ne place sa ciocnim sanatosi si sa ne trezim morti, am decis sa renuntam la coacazata cat suntem vii si sa trecem pe vinoase. Augustin a scos din rastel un Chateau Carnobat (Bulgarische) 2009 si un vin Smerenie pastrat pentru zile negre ca aceasta. Dupa un mic soondaj pe Twitter soldat cu un singur vot, Chateau a triumfat. Asa ca l-am scos de la galeata cu apa din put si i-am dat cep. Cu briceagul elvetian, cum ii sade bine oricarui retrosexual care desface un vin bulgaresc in sudul Romaniei. Cosmopolitism, nene!

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

3 Comments »

 1. indiscreta said,

  15 septembrie 2011 @ 10:05 pm

  Eu vreau zacusca aia. Ceaunul intreg adica. O s-o impart cu maica-sa lu’ Cosbuc!

 2. Monica Tarţa said,

  16 septembrie 2011 @ 12:47 am

  E din Mama citatul 🙂 Cum să nu-l recunoaştem pe G.C. 🙂

 3. Monica Tarţa said,

  16 septembrie 2011 @ 12:47 am

  indiscreta, acum am văzut >:D<

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu