Pe bac, spre Slovenia

Dap, maine dimineata plec impreuna cu Laurentiu de la Httpool la un congres pe teme de Interactive Advertising spre Portoroz (orasul trandafirilor), Slovenia. O sa am ocazia sa testez noul meu Sony A700, gazduit in ergonomicul meu rucsac de la Crumpler.

Traseul va fi prin Calafat – Vidin – Belgrad – Zagreb – Ljubljana. Sunt curios cum va arata acest nou traseu, pe care Yahoo!maps mi-l da ca fiind mai scurt si cu procent mai mare de autostrada. Printre picaturi as vrea sa ajung si pe valea raului Soca, sa imi cumpar doua hidrospeeduri (un sport prea putin practicat deocamdata in .ro).

Si pentru ca tot vorbim de mers cu masina prin Europa, va las cu trei subiecte pe teme auto:

– cica fabrica de nickel folosit pentru bateriile “ecologice” folosite de japonezi pentru fabricarea modelului Toyota Prius a desertizat toata zona din jurul fabricii, motiv pentru care NASA foloseste zona pentru a testa vehicule selenare; in acelasi timp Honda Civic IMA are emisii de CO2 mai mici decat Prius, iar modelul eco de la Land Rover Defender polueaza mai putin per total (daca luam in calcul cat carburant poluant se consuma pentru transportul lui Prius din Japonia in Europa, costurile reale legate de reciclarea bateriilor de nickel trambitata ca fiind asigurata de Toyota si alte costuri legate de ecologizare).

– cica din 2011 masinile vor fi obligatoriu echipate cu faruri de zi automate, chipurile pentru a reduce numarul de accidente de circulatie din oras. Altii cred in schimb ca e un nou tertip de-al lui GM (si nu numai al lor) de a mai vinde o noua generatie de masini inventand un feature suplimentar de safety mai mult inchipuit decat necesar. Amanunte aici si aici.

– in anii 90, un tren ajungea la Constanta in trei ore. Azi ajunge in sase, in vreme ce politicienii romani construiesc autostrazi si cai ferate doar pe bannerele electorale din intersectii. Reuters descrie mai bine fenomenul.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. Marketeer.ro - digital marketing pioneer » Inapoi din weekend - cu hidrospeedul pe Jiu - powered by Panasonic said,

    11 mai 2009 @ 10:08 am

    […] povesteam aici ca am fost tocmai pana in Slovenia sa imi cumpar doua hidrospeeduri. A venit momentul sa le si […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu