Poti ajuta? Sigur ca da

Un videoclip care mi-a dat lacrimile. L-am vizionat in premiera astazi la conferinta ONG Web 2.0 organizata de Fundatia Soros. Vizionarea filmului m-a facut sa pun mana pe tastatura si sa donez o mica parte din suma de 350.000 euro necesara pentru ridicarea unui stabiliment dedicat persoanelor cu dizabilitati.

Azi am cunoscut-o pe Mihaela Mihaescu de la Asociatia Ihtis (doamna care apare in videoclip). Fiecare cuvant rostit la prelegerea de la conferinta mi se parea mie un chin. Dupa conferinta am mers la prezidiu dat mana cu un om, care mi-a oferit o carte de vizita. A fost miscator pentru mine, imi pare rau ca un post pe blog nu poate reda emotia pricinuita de momentul in care i-am strans mana.

Spicuiesc din discursul dansei:

„Un centru de viata independenta pentru persoane nu este nici un sanatoriu, nici un azil. Este un loc in care persoanele cu dizabilitati pot trai … normal. Daca am gasi 350.000 de romani care sa doneze cate un euro, visul meu de a vedea acest Centru ridicat s-ar implini.”

Puteti dona si voi o suma pentru acest Centru – evident nu am 350.000 euro, dar cu siguranta va fi mult mai mare de 1 Euro.  Eu o sa o fac maine dimineata la prima ora (azi nu se mai proceseaza plati – as I am writing this) Am platit prin banca suma si invit pe fiecare dintre voi sa doneze macar un Euro. Credeti-ma pe cuvant ca a trai normal pentru cei peste 100 de persoane care ar putea beneficia de acest Centru inseamna mult mai mult decat inseamna 1 euro pentru fiecare din voi.

Acest viral este doar unul din proiectele initiate dupa sesiunea de trainiguri desfasurate sub egida „Blong.eu”. Ii multumesc lui Iulian Comanescu pentru ca m-a invitat sa fac parte din echipa de traineri pentru acest program.

Videoclipul aici:

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

5 Comments »

 1. zoso said,

  17 noiembrie 2008 @ 8:25 pm

  cu 237 vizionari nu e viral. merci.

 2. alssa said,

  18 noiembrie 2008 @ 12:02 pm

  Am pus un banner si pe http://www.kappa.ro

 3. Doru Panaitescu said,

  18 noiembrie 2008 @ 10:52 pm

  Zoso: un viral nu inseamna neaparat milioane de vizualizari. Daca viral inseamna monici si columbeni filmati de Ciao/Cancan/Libertatea, atunci acest demers nu este viral.
  Din pacate redactiile publicatiilor mai sus amintite nu au atata bun simt sa faca un viral pe tema celor de la Asociatia Ihtis.
  Daca cei 237 de vizitatori de care zici ar fi donat cel putin cat am donat eu, pana acum s-ar fi strans deja suma necesara. Probabil insa ca rata de conversie e mult mai mica.

 4. Mihaela Mihaescu said,

  19 noiembrie 2008 @ 12:03 am

  A face ceva unic pentru semeni, pentru cei ce nu-si pot depasi singuri conditia, nu este un chin pentru mine ci, o mare bucurie. Este adevarat ca depun ceva efort, insa asta fac de vreo 40 de ani, asa ca m-am obisnuit precum sportivii in urma antrenamentului. Sincer, nu mi-e greu, choar daca asa pare.

  Multumiri pentru TOT.

 5. Online Advertisingul si Caritatea - Gabi Boaca said,

  19 octombrie 2009 @ 2:58 am

  […] IHTIS (sustinuta printre altii de Panaitescu si […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu