Samsung sprijină Școala Altfel: Țestoasele și tehnologia

Scoala Altfel este o ocazie deosebita pentru copii sa scape de programa scolara clasica si sa invete lucruri mult mai apropiate de realitatile cotidiene decat ce gasesc in manuale. In cadrul Saptamanii Altfel, care deja se desfasoara de cativa ani buni in fiecare primavara, multe companii profita de ocazie pentru a da o mana de ajutor acestei initiative la nivel national. Este si cazul companiei Samsung, care m-a pus “la treaba” pentru ca o clasa de copii din Vasilati, Calarasi, sa poata beneficia de tehnologia actuala pentru a cunoaste mai bine natura si frumusetea vietii salbatice din Romania.

20160422_123513
[Țestoasa de uscat dobrogeana – Testudo graeca – filmata si fotografiata cu Samsung Galaxy S7 in cadrul Saptamanii Altfel]

Pe scurt, am fost insarcinat sa… gasesc un animal salbatic si sa il prezint in direct, LIVE, copiilor invitati la Bucuresti. Provocare pe care am acceptat-o cu mare bucurie! Tinta mea, o testoasa dobrogeana de uscat, in Parcul National Muntii Macinului, o specie cu care m-am intalnit de mic copil, cand evadam din caldura torida a orasului si fugeam in Macin, intr-o caldura parca si mai mare, alinata doar de vantul ce mangaia domoalele culmi ale Macinului.

20160422_123034
[asa arata habitatul propice testoaselor in Macin]

Cu putina atentie, in prima poza vedeti o mica neregularitate in iarba.

20160422_123042
[este de fapt deranjul produs in patura de vegetatie de un mascul de testoasa de uscat dobrogeana]

Folosind telefonul, ne apropiem sa vada si copiii, aflati in Bucuresti in momentul filmarii… si pornim inregistrarea.

20160422_123051
[testoasa este acolo, asa ca incercam sa facem o filmare, nu?]

Si iata si o filmare facuta pe loc, in asa fel incat sa vedeti habitatul si cat de bine se ascund aceste testoase in teren.

Si un primplan cu testoasa, destul de indaratnica la prima vedere…

20160422_123513

Rabdarea este un amanunt esential in urmarirea faunei. Folosind functia video (care mi-a lasat o impresie placuta, vorba ceea, e totusi un Galaxy S7!), iata si un mic videoclip cu testoasa incercand sa isi ia talpasita. Ceea ce s-a si intamplat, intotdeauna eliberam animalutele dupa sedinta foto, da copii?

Testoasele nu au fost singurele animalute luate in vizor. Aici am incercat sa ma apropii de un pui de guster (Lacerta viridis). Acesta insa a stat prea putin la poza (nu ma laud cu ea, e cea mai buna din cele pe care am rusit sa le fac inainte sa o zbugheasca sub bolovan)

20160422_143654

Inbufnat, am reusit insa sa obtin un alt material video cu o specie si mai draga mie, o provighetoare care canta… dumnezeieste. Bine, in filmare sunt mai mult eu decat privighetoarea, ea fiind cantareata din frunzis.

Recunosc, am avut ceva emotii pe dumul spre Macin. Dar animalutele dragi mie au iesit la punctul de intalnire, perimitandu-mi sa le arat copiilor frumusetile naturii din tara noastra. Vreau sa repetam aceasta figura si la anul care vine!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu