Tabara de #biodiversitate Gura Dobrogei: un proiect #mievara cu sprijinul #elcomex

Dragi iubitori de fauna si coclauri, luna august inseamna o noua destinatie pentru scotocitorii de fauna: tabara de #biodiversitate de la Gura Dobrogei (ocazie cu care incep sa va destainui si cateva trebusoare de bucatarie interna ca sa intelegeti cum fcem sa scoatem specii dupa specii din ascunzatori – intr-un mod etic, evident).

Dupa cele trei tabere de #biodiversitate, am primit intrebarea fireasca: dar in Dobrogea nu ajungeti? Ba da, chiar avem doua tabere programate: una in judetul Tulea, in Delta Dunarii (detalii la inceput de septembrie) si cea din august, care va incepe in acest weekend.

Tinta noastra – printre multe altele: sarpele lui Esculap (Zamenis longissimus). Un sarpe atat de pasnic incat romanii il tineau prin case pentru a scapa de soareci si alti daunatori (pasarele etc), acest sarpe fiind un bun catarator si un mare amator de prazi inaripate.

Din nefericire acest sarpe nu are inca un blogger asociat, asa ca astept propuneri din sala. Pentru a-l gsi am facut un traaseu interesant sambata: Gura Dobrogei – Cheile Dobrogei – lacul Nuntasi – Padurea Babadag – cariera Zebil – dealul Deniztepe si retur. Revenim cu povesti si poze, ca noua nu ne e frica de vara, chiar si in mijlocul stepei dobrogene, daca ne hidratam corect :).

Mai mult, vom colora experienta dobrogeana autentica prin vizitarea unei ferme de capre (stiati ca e o ferma moderna in inima Dobrogei care are 4000 de capre?). Asta tot sambata! Sa fie bine!

Tabara de diversitate de la Gura Dobrogei este a patra tabara din seria celor sase cuprinse in proiectul #biodiversitate organizat de Wildescapes cu sprijinul Lipton, Goodyear Romania si Tiriac Auto. Partener logistic: Paralela 45. Partener local: Elcomex.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. Bacos A. said,

    1 septembrie 2015 @ 2:15 pm

    Uneori, simpla imagine că e un șarpe te duce la gânduri violente, dar el, săracu’, e pașnic și e doar victima renumelui speciei sale…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu