Trei retete gatite de mine la Sanatatea in Bucate cu Marius Tudosiei: mamaliguta toponita, cartofi copti in lapte si pui chinezesc in sapte culori

Le pot pune si aici ca retete scrise, dar zic eu ca au mai mult farmec daca deschideti televizoarele in cinci minute si dati repede pe Digi 24. Impreuna cu Marius Tudosiei de la Bacania Veche, gazda emisiunii, care a avut amabilitatea sa ma invite si sa imi suporte retetele pline de colesterol (zicea el). Zic si eu ca daca nu mancati ca spartii tot puteti manca sanatos din cele trei retete, asa ca delectati-va cu emisiunea chiar acum, cu incepere de la 12.30 – Secrete in bucatarie.

[update] Ma puteti vedea live aici. Adica saptamana viitoare, tot duminica, la aceeasi ora, pentru ca a fost reprogramata pentru o transmisie in direct.

Cele trei retete sunt:

Mamaligura toponita (o mancare pe care am mancat-o prima oara la bunul meu prieten Razvan din Apuseni, pe care am vazut-o apoi facuta cum se cuvine de prietenul meu Nutu, mot (sau amugean, cum vreti sa ii spuneti) sadea din Garda de Sus).

Cartofi copti in lapte (o mancare italiana, invatata de la buna mea prietena Alina, care a stat acolo o perioada), la car eo sa vedeti ca ingredientul secret face ca o banala mancare la cuptor sa va delecteze in palat in mod extrem de original

Pui chinezesc in sapte culori – o reteta pe care am invatat-o ca autodidact, probabil cea mai sanatoasa reteta din cele trei pe care le-am gatit in regim “speed cooking” – in aproximativ doua ore am gatit toate cele trei feluri de mancare, beneficiind de ajutorul lui Marius, caruia ii multumesc inca o data pe aceasta cale pentru ocazia de a ma destrabala in lege in bucataria sa.

In avanpremiera gasiti fotografii cu cele trei retete pe pagina Bacaniei, dar cel mai bine este sa vedeti emisiunea.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu