Trei trainori – un eveniment despre motivare (live blogging)

Dupa cum va ziceam de saptamana trecuta, azi fac live blogging, transmitand ce cred eu ca e relevant de la un eveniment de automotivare. Cei trei trainori (“tenori in training”) sunt Octavian Pantis, Adrian Florea si Andy Szekely. Ca fapt divers, evenimentul are loc… intr-o sala de cinema. Inedit, pentru un eveniment serios. Un eveniment util atat antreprenorilor, cat si celor care lucreaza intr-o corporatie dar vor mai mult decat un job de doi bani la care sa mearga in scarba si de la care sa iasa epuizati.

Primul trainor de azi este Octavian Pantis de la TMI, cu o prezentare despre “Atitudini la serviciu si in viata”, cu o alegorie despre motivarea la birou, cu baggeri (acei angajati care umplu pungile cu produse la casa supermarketului).

Sunt doua tipuri de baggeri:

– cei care isi fac munca in sictir

– cei care isi dau silinta si sunt devotati muncii lor, facand ce au de facut cu placere, indiferent cat de importanta sau nu era munca lor in cadrul companiei.

Urmeaza Adrian Florea de la Trend Consult Group cu o prezentare putin altfel, intitulata “Pasiune sau frica? Alegerile care te definesc” . Alegoria sa este cu o pastila de automotivare, numita Motivex.

O pastila de automotivare, care e ieftina, nu da dependenta, are efect 24 de ore. Intrebarea lui Adrian pentru sala este daca alegi sa iei pastila sau nu.

Un discurs energizant despre cum sa iei alegerea in viata, zi de zi, sa nu renunti si sa iti urmezi drumul chiar daca societatea iti spune ca nu vei reusi (intr-o forma sau alta).

Dupa pauza, Andy Szekely de la Bootcamp ne povesteste despre “Ingredientul secret al automotivarii”. O alta serie de alegorii spumoase care vin sa te faca sa renunti la autosabotajul propriu si sa performezi din ce in ce mai bine.

In cultura corporatista am fost invatati sa gandim in trimestre, iar acest sistem de referinta trebuie daramat pentru ca este un factor de autolimitare.

Factorul Costica: “unii oameni, cand ies la pensie, asteapta pur si simplu sa moara”. Timpul este un factor important de demotivare, daca nu lupti cu el.

Exista si o ecuatie a automotivarii:

AV +CP +? = AM
unde
AV=atentia la viitor
CP=convingeri pozitive
?=ingredient magic
AM=automotivare

[observatie personala – desi stilurile celor trei traineri sunt extrem de diferite, nu pot sa nu remarc faptul ca toti trei au o capacitate fantastica de a electriza publicul. Asta e ingredientul de care are nevoie un trainer pentru a fi un trainer exceptional si nu unul bun doar].

Convingerea (de cele mai multe ori facuta cu forta) este acel ceva care te poate face sa faci ceva ce nu credeai ca poti sa faci. “Am sa omor ursul!”, striga Andy in sala, convingand participantii ca pot face lucruri pe care nu credeau ca le pot face gasindu-si propriul nivel de constientizare al acestor convingeri.

Mai este nevoie de un ingredient fundamental – ingredientul magic – legatura dintre minte si trup. Si Andy reuseste sa ne demonstreze asta pe viu, in sala, ridicand sala in picioare…

Ingredientul magic asadar este atentia. Fara atentie nu vei reusi sa gasesti automotivarea. Iar aceasta schimbare care te face sa te automotivezi trebuie sa vina din interior.

[Concluzia nu poate fi decat una singura – pentru mine: acestea fiind zise, cred ca TREBUIE sa fotografiez o specie noua in Balcaniada. cred ca stiu si ce am de facut pentru asta, nu doar sa hoinaresc prin sudul continentului].

Sesiunea de intrebari si raspunsuri este si ea la randul ei extrem de spumoasa, pentru ca este plina de exemple autentice din viata personala a celor trei trainori.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. Corina said,

    7 martie 2020 @ 2:08 pm

    Sunt absorbita de tot ce tine de dezvoltare, cunoastere, intelegerea de sine. Am inceput acest drum in urma cu 2 ani, dupa cateva sesiuni de coaching cu o tipa minunata, acum tine tot felul de cursuri si formari. Acum o gasiti pe site asta http://www.markantconsult.ro. Investiti in voi oameni buni, dezvoltarea si cresterea inseamna fericire!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu