Un caz clasic de furt: Bogdan Bealcovschi fura fara jena fotografii cu vipere

Intrerup putin sezonul de angajari ca sa va semnalez un caz clasic de furt, pagubiti fiind atat subsemnatul, cat si Vlad Cioflec. Ieri, la atentionarea lui Vlad, cu care fac iesiri pentru scotocit de fauna, am constatat cu stupoare ca una din fotografiile mele cu vipera de munte (Vipera berus) troneaza la loc de cinste ca prima fotografie in ilustrarea unui articol de pe un site obscur, truezone.ro. Mai precis un subdomeniu al acestuia, descopera.truezone.ro, facut probabil mimetic dupa site-ul descopera.ro (desi astia macar precizeaza sursa fotografiilor).

bogdan bealcovschi furt

Amuzant (desi mie nu-mi venea sa rad) era ca fotografia mea era folosita pentru a ilustra un articol despre vipera de stepa (Vipera ursinii), o specie diferita de vipera de munte. Furios, ma apuc sa scotocesc sa vad cine este autorul articolului. Il gasesc imediat, pentru ca mai era si semnat pe deasupra.

Dau cateva clickuri si aflu de pe Facebook ca Bogdan Bealcovschi este absolvent de geografie (la ce i-o fi folosit nu stiu) si ca are o agentie de turism, fiind consultant in turism! Pai asa se face treaba, domnule Bealcovschi? Faceti treaba buna la agentia asta, unde raspunde o alta agentie la telefonul citat in interviu? Fapt care ma face sa cred ca Star Aviation (daca o mai exista) si implicit directorul general nu sunt cele mai serioase treburi de pe piata de turism romanesca.

In sfarsit, dau de telefonul omului si il sun. Reactia individului este undeva intre jenanta si halucinanta:

„Am gasit fotografiile pe Google, deci sunt publice” – Nu, domnule Bealcovschi, nu sunt facute de Google, sunt ale mele si am drepturi de autor asupra acestor opere numite fotografii! Conform art.4 din legea 8/1996, se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia fotografia a fost adusa pentru prima data la cunostinta publica. Adica eu, pentru ca am facut aceasta fotografie pe 21.06.2014 si am publicat-o pe facebook pe 22 iunie 2014 si pe blogul personal in data de 24 iunie 2014 (actualizand un articol scris cu un an in urma, tot despre vipere).

„Daca vreti sa va protejati fotografiile de ce nu le-ati pus watermark? fara watermark eu nu aveam de unde sa stiu a cui e fotografia” – nu, domnule Bealcovschi, nu sunt obligat sa pun watermark. Watermarkul strica estetica unui cadru si ma incurca pe mine in egala masura cum incurca hotii de fotografii, in a caror tagma sunteti. Legea 8/1996 spune clar ca:

“Autorul unei opere are dreptul patrimonial exclusiv de a decide daca, in ce mod si cand va fi utilizata opera sa, inclusiv de a consimti la utilizarea operei de catre altii”. Indiferent daca are watermark sau nu. Asta nu inseamna insa ca, reproducerea unei fotografii nesemnate, nu incalca drepturile autorului. Orice fotografie are un autor, intrucat nu se realizeaza singura, iar autorul beneficiaza de protectia legii.

„Daca ma luati as tare nu modific nimic, nu aveti ce sa-mi faceti” – va da, domnule Bealcovschi, am tot ce este necesar sa va tarasc intr-un proces in care nu aveti nici o sansa si unde infractiunea dumneavoastra poate fi probata si se poate obtine chiar o condamnare. Iata un citat din lege:

„Incalcarea dispozitiilor legii privind dreptul de autor constituie contraventie sau infractiune, dupa caz, si se sanctioneaza cu amenda sau cu inchisoare, in functie de natura faptei. Potrivit art.140 alin.(1), constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda urmatoarele fapte comise fara autorizarea sau consimtamantul autorului: reproducerea fotografiilor; distribuirea fotografiilor; comunicarea publica a fotografiilor etc. De asemenea, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amenda de la 2.500 lei la 50.000 lei fapta persoanei care isi insuseste, fara drept, calitatea de autor al unei fotografii sau fapta persoanei care aduce la cunostinta publica o fotografie sub un alt nume decat acela decis de autor.”

„De unde stiu eu ca sunteti autorul? poate oricine sa ma sune si sa spun ca e poza lui, dar s-o ia si el de pe Google” – nu, domnule Belacovschi, nimeni nu suna de nebun sa reclame un furt de continut daca nu este autorul. Dovada sunt mailurile trimise ulterior (la care nu ati catacdisit sa raspundeti) si fotografia originala (dintr-o serie de 100 de fotografii) facute aceluiasi exemplar. Daca doriti va fac o galerie sa le veeti pe toate.

„Daca vreti sa va protejati fotografiile nu le mai publicati pe Internet” – Ba da, domnule, Bealcovschi, le public unde vreau pentru ca sunt mandru de speciile pe care am izbutit sa le fotografiez!

„Legea spune ca pot prelua orice din spatiul public” – nu, domnule Bealcovschi, puteti folosi numai in scop PERSONAL. Daca vreti sa republicati sau sa reproduceti o opera aveti nevoie de acceptul PREALABIL al autorului!

„Daca ma mai sunati o data va reclam la Politie pentru tentativa de santaj si calomnie”. Serios? De cand semnalarea unui FURT ce poate fi probat cu mijloace electronice accceptate in orice Instanta de judecata din Romania este calomnie si santaj? Va invit sa cititi nu doar legile tarii, ci si un dictionar, poate va este util. Iata si reactia absurda a unui om prins la FURAT (pe Faceboook mi-a scris de hartuire, schimband incadrarea :D):

hartuire si santaj bogdan bealcovschi

Mi se pare cam mult, domnule Bealcovschi, dar, sigur, poate asa vedeti dumneavoastra lucrurile: orice om care prinde hotul sa fie dus la politie pentru santaj si calomnie. Hotul striga hotii. Va pare cunoscut? Poate unii cititori s-a amuza de aberatiile scoase pe gura. Eu nu. Am tot dreptul sa va sun si sa ca cer socoteala pentru o incalcare flagranta a legii dreptului de autor si o atitudine de doi bani.

Ulterior, articolul a fost modificat si fotografiile sterse. Scuzele in schimb le-am primit cum le-ati primit si voi.

bogdan bealcovschi furt cu fotografiile scoase

Morala? Ce morala sa mai tragi, cand vezi un astfel de specimen? N-o sa ajung la solutii neortodoxe, desi asta ar merita. Mai bine bucurati-va voi de vipera de munte pentru ca urmeaza o noua expeditie pentru o noua specie de vipera din Romania.

resizeDSC08423 crop_1600x1069

Sper sa o gasesc si sa va bucurati si voi de cadre cu ea cum ma voi bucura eu de ultima specie de pe teritoriul Romaniei pe care nu am reusit inca sa o foografiez. Ramaneti aproape!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

44 Comments »

 1. Groparu said,

  13 august 2014 @ 11:14 am

  Mon cher, iarta-mi spamul, dar…
  http://groparu.ro/concediu-cu-infotravel-nu-multumesc/

 2. Doru Panaitescu said,

  13 august 2014 @ 11:19 am

  Groparu: Iert si aprob, se pare ca musiu nu este singurul pe lume care nu e deloc deranjat ca fura sau ca este prins furand.

 3. Mircea said,

  13 august 2014 @ 11:32 am

  pai cand mergi la pozat vipere, sa-l iei si pe el sa vada cum se fac fotografiile de gen!

 4. Dani said,

  13 august 2014 @ 11:35 am

  Eu il dadeam in judecata fara sa stau pe ganduri. Mi-au fost folosite de atatea ori pozele, ca nu mai accept nici o scuza si mai ales dupa niste raspunsuri dinastea idioate.

 5. Anonim said,

  13 august 2014 @ 12:06 pm

  Am avut „placerea” de a colabora cu Bogdan. Mi s-a parut dubios prin felul in care scrie emailurile, iar la telefon nu mai spun… Personal, nu mi-a placut de el din prima, nu stiu de ce.

 6. Mircea said,

  13 august 2014 @ 12:41 pm

  il pui doar sa o intarate sa scoti o poza faina… daca se da la el, e bonus!

 7. Doru Panaitescu said,

  13 august 2014 @ 1:11 pm

  Mircea, ar fi o idee. Doar ca vipera de stepa nu are suficient venin sa-l dea jos. Dar l-as duce sa ii dea binete unei alte vipere, Vipera aspis. Acolo sigur e doar bilet dus.

 8. Asfalttango said,

  13 august 2014 @ 1:12 pm

  „O greseala recunoscuta este pe jumatate iertata.”Citat din folclor.Daca omul recunostea si isi cerea scuze totul era ok,de bun simt si se incheia amiabil.Dar daca omul e cu coada pe sus cum se intimpla in societatea noastra plina de „descurcareti” eu nu il iertam si il saturam sa isi insuseasca munca altuia.
  In rest pentru tine multa bafta in teren si sa iasa cadrele bine.

 9. Bogdan said,

  13 august 2014 @ 1:57 pm

  Si cealalta fotografie, tot de pe Google e: http://goo.gl/1Pn56u

 10. Doru Panaitescu said,

  13 august 2014 @ 2:22 pm

  Bogdan: Evident. Doar nu credeai ca e fotograf de natura specializat in herpetofauna?

 11. Vasile said,

  13 august 2014 @ 2:28 pm

  Ah, şuţii de pe internet, ce personaje pitoreşti!

  Poate cineva ar trebui să-i dea un semnal şi dlui Alexandru Strugariu, autorul noii „poze găsite pe google”. Să se distreze şi dînsul un pic cu dl. hoţoman.

  Zic şi eu. 🙂

 12. Doru Panaitescu said,

  13 august 2014 @ 3:35 pm

  Dap, nu-l cunoc, dar cred ca o sa imi permit sa ii trimit o atentionare pe email.

 13. Doru Panaitescu said,

  13 august 2014 @ 4:39 pm

  Done. I-am trimis un email.

 14. Bogdan B. said,

  13 august 2014 @ 5:26 pm

  Stimabile, ceea ce ai facut tu este santaj, dupa ce ca m-ai hartuit cu 4-5 telefoane, in ultimele 2 te exprimi clar de tot (se aude bine in inregistrare) ca doresti bani pe poza respectiva si ca mi-ai fi vandut-o.
  In plus informatiile legate de agentia respectiva sunt false, inventate de tine si voi contacta firma infotravelromania.ro pentru defaimare si instigare.
  Infractiunea de care vorbesti matale, nu exista, pentru ca nu sunt alctuite elementele unei infractiuni. In cel mai rau cau este vorba de contraventie.

  Acum insa incep sa inteleg ca va ocupati cu astfel de lucruri, incercati sa intimidati diverse persoane. pretinzand bani pentru niste amarate de poze. Aruncati cu noroi si va pretindeti un justitiar, dar sunteti un simplu santajist.

 15. Doru Panaitescu said,

  13 august 2014 @ 5:45 pm

  Domnule Bealcovschi, eu v-am cerut sa dati poza jos. Banii vi-i pot cere oricand, asa spune legea, va pot pretinde daune.

  Potrivit art. 13: “Utilizarea unei opere da nastere la drepturi patrimoniale, distincte si exclusive, ale autorului de a autoriza sau de a interzice (printre altele) reproducerea, distribuirea, comunicarea publica a operei”.

  Prin urmare, in lumina acestui articol, autorul unei fotografii “furate” poate actiona prin orice mijloc si pe orice cale legala, in apararea dreptului sau de autor.

  Mai mult decat atat, legea prevede, la art. 139: “Titularii drepturilor recunoscute si protejate prin prezenta lege pot solicita instantelor de judecata sau altor organisme competente, dupa caz, recunoasterea drepturilor lor si constatarea incalcarii acestora si pot pretinde acordarea de despagubiri pentru repararea prejudiciului cauzat.”

  Mentionam si sanctiunile – amenda sau inchisoarea – aplicate pentru incalcarea dispozitiilor legii privind drepturile de autor si drepturile conexe, cuprinse in art. 140 – art. 141, mai exact : Inchisoare de la o luna la un an sau amenda pentru reproducerea sau distribuirea operei fara acordul titularului, precum si inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda pentru fapta persoanei care isi insuseste, fara drept, in intregime sau in parte, opera unui alt autor si o prezinta ca o creatie intelectuala proprie.

  sursa: http://jurisdinamica.wordpress.com/2014/06/20/furtul-de-fotografii-incalcare-flagranta-a-dreptului-de-proprietate-intelectuala/

 16. vali said,

  13 august 2014 @ 6:27 pm

  mie mi-a plăcut aia cu „amărâte de poze”. vai ce le-aș rupe capul ăstora cu „amărâte de poze”, „amărâte de texte”, când ei sunt niște ciorditori jegoși.

 17. Doru Panaitescu said,

  13 august 2014 @ 6:48 pm

  Vali: am dat multe fotografii cu titlu gratuit, doar pentru ca respectivii au avut bun simt si mi-au cerut INAINTE. Cei care au luat fara, conform legii, sunt buni de plata. Mai cu seama ca pe site-ul respectiv sunt bannere publicitare, deci e o chestiune de minute sa conving judecatorul ca fotografia respectiva a fost folosita in scop comercial, caz in care nimeni nu te mai scapa de condamnare. Dar este alegerea domnului sa ajugem la tribunal.

  Inca mai poate iesi (oarecum) elegant si usor din aceasta poveste cu niste scuze aici pe blog. Eu inca ii mai las aceasta optiune. Odata ajunsi la tribunal, va suporta rigorile legii pentru fapta comisa.

 18. Bianca Cudalbu said,

  13 august 2014 @ 7:39 pm

  Eu nu-mi revin! Tot citesc paragraful cu „pretinzi bani pentru niste amarate de poze” si nu inteleg. Pai asa te respecti dumneata, „facand” un articol cu niste amarate de poze luate de pe net?

  Si totusi, acum ca am trecut de primul soc, constat ca reactia de „atac” atunci cand esti prins, incepe sa se raspandeasca – vezi si cazul Doina Russu. Daca-i un virus de ultima generatie, sau cel putin modificat daca nu-i chiar nou!!!! 🙂

 19. Bianca Cudalbu said,

  13 august 2014 @ 7:46 pm

  Sa nu se inteleaga gresit, adica asa cum a patit si Doinita cu un asa zis mare fotograf care a atacat-o intr-un stil nedemn in conditiile in care isi insusise o fotografie a Doinei pentru un concurs.

 20. Cristian said,

  13 august 2014 @ 11:34 pm

  Doru,

  NU renunta! Avem nevoie de aceste cazuri! Avem nevoie sa ii invatam minte!

  Succes!

 21. Ovidiu said,

  14 august 2014 @ 8:57 am

  Cel mai bine e să faci un report la Google :). Poate să posteze ce conținut vrea el pe net că nu se mai indexează.
  Uite un link unde poți sa faci google report pentru drepturi de autor:
  https://support.google.com/legal/troubleshooter/1114905?rd=2#ts=1115658,1115699
  Bafta!
  BTW, foarte frumoasă fotografia!

 22. Doru Panaitescu said,

  14 august 2014 @ 9:35 am

  Ovidiu: Nu stiam de aceast modalitate de report.
  O sa o folosesc pe viitor, intre timp fotografia a fost inlocuita cu o alta fotografie luata tot de pe net (este o alta fotografie cunoscuta, facuta de un herpetolog roman cunoscut).

 23. Lorena Lupu said,

  14 august 2014 @ 10:08 am

  @Bogdan B:

  Şi ce ţi se pare anormal, ciorditor ordinar, ca un om să ceară bani pe munca lui??

  Specific zdrenţelor ca tine: toată lumea vă datorează totul gratis, dar voi n-aţi muta nici o scrumieră de ici până colo neplătiţi.

  Chiar îmi doresc ca Doru Panaitescu să te dea în judecată, să înveţe impostorii ordinari ca tine să respecte drepturile de autor.

 24. Don Romano said,

  14 august 2014 @ 10:34 am

  Bogdan Bealcovschi, amărâtele alea de poze le poți face și tu.
  Pune mâna în buzunar, cumpără un DSLR cât de cât bun, cumpără câteva teleobiective mai lungi, că nu știu dacă vipera te suportă prea aproape și s-ar putea să nu mai ai a doua ocazie, ia-ți o mașină, bagă benzină, rezervă-ți o cameră la munte pentru câteva zile și apoi vezi cât costă ”amărâta aia de poză”.

  Este foarte simplu! De ce nu faci asta?

  Cât despre dreptul tău de-a folosi orice poză de pe internet, este atât de aberant încât ar fi bine să renunți la a mai clama prostia asta. Te faci de râs în orice cerc de preșcolari.

  Despre bun simț nu mai discut, este un fel de ciumă a zilelor noastre!

 25. Alex said,

  14 august 2014 @ 11:49 am

  Comentariu la postul urmator:

  ”Bogdan B. said, August 13, 2014 @ 5:26 pm
  Stimabile, ceea ce ai facut tu este santaj, dupa ce ca m-ai hartuit cu 4-5 telefoane, in ultimele 2 te exprimi clar de tot (se aude bine in inregistrare) ca doresti bani pe poza respectiva si ca mi-ai fi vandut-o.
  In plus informatiile legate de agentia respectiva sunt false, inventate de tine si voi contacta firma infotravelromania.ro pentru defaimare si instigare.
  Infractiunea de care vorbesti matale, nu exista, pentru ca nu sunt alctuite elementele unei infractiuni. In cel mai rau cau este vorba de contraventie.
  Acum insa incep sa inteleg ca va ocupati cu astfel de lucruri, incercati sa intimidati diverse persoane. pretinzand bani pentru niste amarate de poze. Aruncati cu noroi si va pretindeti un justitiar, dar sunteti un simplu santajist.”

  Mi se pare ca domnul B.B. este un vajnic campion la tupeu , un om care nu e in stare sa isi recunoasaca greseala, un hot plin de nesimtire al creatiilor altora !

 26. Roxana said,

  14 august 2014 @ 12:11 pm

  Draga Doru,
  Eu alaturi de niste prieteni avem portalul http://www.comunitatefoto.ro.
  Acolo, exista persoane care pun in profilul lor, unde ar trebui sa fie fotografiile lor, fotografii furate. Iar apoi, raspund la comentarii, vorbesc cu ceilalti membrii, le multumesc celor care le apreciaza fotografiile (care NU sunt ale lor), si stau asa pana ii descopera cineva. Iar eu cand le scriu apoi, sa faca dovada fotografiilor, nu raspund nimic. Si le sterg contul. Si cam atat.
  Mi-ar placea sa fiu fotograf, sa am ffff multi bani si timp cu care sa nu am ce face, si sa-i dau pe toti in judecata. Sa vedem cum ar fi asa.
  Dar atunci nu merge cu vorbit la telefon, doar inscris pe mail!!

  Oricum, trist si aiurea!

 27. Catalin said,

  14 august 2014 @ 12:25 pm

  Tare m-as mira ca tema wordpress pe care o foloseste sa fie cumparata cu licenta 🙂

 28. Iulian said,

  14 august 2014 @ 12:55 pm

  Urat moment trebuie sa recunosc. Cel mai bun lucru pe care il putea face INAINTE sa foloseasca poza era sa iti ceara acordul. Totul era curat si simplu.

  Acum daca zici ca a schimbat cu altceva, subiectul ‘poza ta’ cred ca este incheiat, insa cei care continua cu practica asta trebuiesc ‘loviti’.

  BTW, frumoasa poza.

 29. George Secareanu said,

  14 august 2014 @ 1:12 pm

  „amarate de poze”…
  Amarat esti tu mai profitorule, nu stii ce efort e in spatele unei fotografii!

 30. Doru Panaitescu said,

  14 august 2014 @ 2:24 pm

  Lorena: este ultima data cand iti tolerez acest limbaj. Poti sa nu fii de acord cu domnul Bealcovschi (cu toate ca a facut ce a facut si mi- scris ce mi-a scris). Multumesc de intelegere.

 31. Doru Panaitescu said,

  14 august 2014 @ 2:31 pm

  Don Romano: fotografia in cauza a fost facuta cu un obiectiv de macro :).
  Problema nu e suma cheltuielilor enumerate (care sunt valabile, ce-i drept).

  Scapati din vedere doua aspecte:

  1. Vipera nu e asa usor de gasit – ceea ce poate multiplica de 2,3,x ori costurile respective (ma refer la transport).
  2. Vipera de munte este o specie cu potential periculos. La o manevrare neatenta poti sa fii muscat si atunci „amarata aia de poza” te poate costa viata.

  Astea doua aspecte fac fotografia aia valoroasa, nu banii cheltuiti pentru declansarea propriu-zisa.

 32. Don Romano said,

  14 august 2014 @ 2:48 pm

  Doru Panaitescu, vorbești cu un fericit supraviețuitor 🙂 care a călcat la milimetru lângă o viperă pe Călțun și care a mers prin jnepenii plini de vipere de pe același masiv.
  Știu care este efortul. Apreciez!

  Grijă mare cu macro! Chiar previzibilă fiind, vipera mai și sare câteodată!
  Baftă!

 33. Doru Panaitescu said,

  14 august 2014 @ 3:30 pm

  Macro la vipere denota o buna cunoastere a etologie speciei. In plus, sunt echipat corespunzator.

 34. Laur Turcanu said,

  14 august 2014 @ 7:59 pm

  Bogdane, orice greseala este omeneasca si s-a mai intamplat si altora, intamplator il cunosc bine pe Doru Panaitescu si cred ca era de ajuns sa iei legatura cu el raspunzandu-i la e-mailuri si sa publici sursa fotografiei, chiar NU avea nici un rost sa te certi cu el, mai ales ca prin asta ai PIERDUT o foarte buna sursa de informatii pe care ti-o putea pune la dispozitie…

  Ce face ambitia prosteasca….

  Cu stima,

  Laur Turcanu

 35. diana said,

  14 august 2014 @ 10:34 pm

  Doru, uite ca exista precedent – http://paginafoto.ro/stiri/12-milioane-fotografii-furate/

  sSta ca tot se tine cocos dl.B ca sunt pozele publice pe net si le poate lua oricine.

 36. Florin Ispirescu said,

  22 august 2014 @ 8:09 am

  Totusi, daca domnul specifica din prima autorul pozei si atasa link catre pagina d-voastra, ar mai fi fost nevoie de acordul autorului ?

 37. Doru Panaitescu said,

  22 august 2014 @ 12:13 pm

  Legea spune ca trebuie sa aiba permisiunea mea explicita. Deci legal vorbind, tot trebuia sa aiba acordul.
  Acum, na, oameni suntem: daca ar fi pus macar link, poate nu era asa grav. Am mai trecut cu vederea in situatii similare, cel putin dadea dovada de respect pentru munca mea.

 38. Anonymous said,

  28 august 2014 @ 3:05 pm

  Ai pus poze pe net si nu toata lumea s-a inchinat la biblia copyright-ului. Soc! Groaza! Daca sunteti atat de chitrosi, nu mai puneti poze pe net deloc. Sau mai bine, nu mai faceti poze deloc. Planeta o sa continuie sa se invata si fara pozele voastre. Degeaba va erijati in victime. Cei ca voi sunt de vina pentru multe dintre mizeriile care se intampla in lume in ziua de astazi.

 39. Doru Panaitescu said,

  28 august 2014 @ 4:23 pm

  Anonymous: pot sa te ating? [daca nu stii continuarea…] de fapt, de ce-mi bat capul. Maine mergi matale sa furi dintr-o banca toti banii, in fond nu sunt ai lor, nu?

 40. Gigel said,

  7 mai 2015 @ 4:33 pm

  Mișto treabă! Chiar nu știam cine e dl Bogdan Bealcovschi și de ce a trecut atât de subit pe evenimente, în oradea, și culmea, de la vipere!

  Și-a tras site și pentru oradea, pe mirificul truezone.ro, și acum copiază la greu ideile promovate de mult timp de cei de la Evenimente Oradea.

  Merită lăsat un comentariu postărilor lui cu articolul tău. Bravo ție că l-ai dat în vileag!

 41. Costel said,

  27 mai 2015 @ 2:58 pm

  @Gigele, Habar nu ai cine e dl Bogdan Bealcovschi si cate a facut pt amarati ca voi, car nu stiti decat sa aruncati si sa improscati cu noroi. Evenimente in Oradea? unde este asemanaraea cu site-ul dansului? Sau iti tremura pantalonii pt ca ti se rupe in 2 felia de baton…
  Nu sunt vre-un fan al dlui Bealcovschi, dar ii cunosc activitatea si apreciez ce a facut el pt multi amarati, mai amarati ca voi astia de va umflati in pene.

  Sa va fie rusine „viperelor” care fara sa incercati sa aflati despre un om, il caracterizati si clasificati. Acest om a salvat cateva vieti fara ca macar sa se gandeasca la a lui…amaratilor

 42. Doru Panaitescu said,

  27 mai 2015 @ 10:11 pm

  Costel, apreciez la nebunie ca semnezi cu numele real. Dar sa revenim la subiect: Cum ai clasifica si ai caracteriza un om care fura munca altcuiva? Fotografiile mele sunt puse la mine pe blog sipe Facebook sa le vad almea (si eventual sa le admire, daca sunt bune), nu se le ia oricine sa ilustreze texte luate de la altii cu fotografiile mele. Si folosite gresit pe deasupra.
  Poti sa ne arati din bogata sa activitate de a ajuta amaratii ca noi? Sau doar ne dai pe la nas? Si… ce legatura are ajutatul amaratilor cu faptul ca foloseste fotografiile altora fara a cere macar acceptul in prealabil?

 43. Un' te duci tu Respectule? said,

  20 ianuarie 2018 @ 4:44 pm

  […] fata de autori, iata un caz de urmarit: Doru Panaitescu in litigiu cu un personaj care considera ca e normal sa postezi din “dragoste” fara […]

 44. Vuzuzelele PNL din Oradea – Flavius Bunoiu said,

  2 septembrie 2020 @ 5:43 am

  […] cand nu este ocupat cu ciordeala de continut de pe internet, Bogdan este insarcinat cu propaganda PNL in Oradea si nu numai. Acest […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu