Un Ymterviu interesant despre dealul cu Hi5

De la Iulian Comanescu, mare tartor mare. O intrebare semiretorica pentru Calin: Pana la urma nu salvezi pe nici unul din cei trei, nu?

De fapt, unde vad eu un mare shift al pietei:  intrarea Yahoo, Google, Hi5, Mobile.de si a altor generatori de miliarde de afisari fac esichierul media online din ce in ce mai greu de inteles pentru agentiile de media si clientii care de-abia acum dau cu nasul de adevaratul Internet.

Exact cand se bucura omul ca in sfarsit pricepe ce e cu Arbo, Boom, MPI, SMI, Internetcorp etc, apar noi si noi oportunitati pe piata, confuzand si mai tare bietul cumparator de media. Raman alternativele:

– dam fuga inapoi la Tv ca acolo e simplu

– incercam sa intelegem ce se intampla, gasim un om separat pentru online care sa inteleaga, mergem la o conferinta, doua noua sau…

– le stim pe toate si facem overlayere mari si punem popupuri pe cele trei site-uri care mai accepta catre cei 5 utilizatori care inca nu au auzit de popup blocker.

Hi5 (ca exponent al publisherilor grei) este in opinia mea inca un soc  pe care piata de publicitate traditionala il primeste, din doua puncte de vedere:

– din nou clientii si agentiile vor fi devansate tehnologic de catre publicheri si vanzatori

– arhitectura pietei se schimba – nu mai e clar cine pe cine vinde, unde si a cui e audienta, care-s cotele reale de piata etc.

Pe total insa, cifrele vor impinge Internetul la peste 3% din bugete. Si asta este un lucru bun.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

5 Comments »

 1. » Blog Archive said,

  30 ianuarie 2008 @ 8:22 am

  […] fosti angajati de la Arbomedia, Gabi Boaca (contesta pozitionarea de leader a fostilor colegi) si Doru Panaitescu care aduce in discutie ideea ca o data cu intrarea Yahoo, Hi5, Mobile.de, Google in .ro lucrurile […]

 2. Bogdan Gavrila said,

  30 ianuarie 2008 @ 8:57 am

  De ce si-ar dori un advertiser serios sa intre pe un site „prostitutie” asa cum e Hi5.com?
  Sa vanda seminte… ok. Altceva?

 3. ARBOmedia censorship on HotNews Blogs at Core Target - Bogdan Gavrila said,

  30 ianuarie 2008 @ 10:18 am

  […] links: Doru, Orlando, […]

 4. tavi said,

  31 ianuarie 2008 @ 3:08 pm

  Bogdan, vad ca blogul si „prostitutia hi5”. E deja copy / paste… o sa dau si eu unul http://gavrilabogdan.hi5.com/ …. sa te consider porn-star?

 5. Bogdan said,

  31 ianuarie 2008 @ 9:51 pm

  Da Tavi. Spre deosebire de tine, tot ceea ce spun este si argumentat si fundamentat.
  Mi-am facut profil pe HI5, am folosit site-ul, l-am studiat pe toate partile si am ajuns la concluzia ca se incadreaza la „continut periculos”.

  Asta ar fi trebuit sa faceti si voi inainte sa-l vindeti insa va fi placerea mea sa-ti trimit capturi cu reclame printre minori in calduri si fete de pe centura.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu