48 Hour Film Project – un festival de scurt metraje care vine si la Bucuresti

Bucurestiul cica se pregateste sa devina Capitala culturala europeana in 2021. Pana atunci, organizatorii de festivaluri, expozitii si alte evenimente culturale nu stau insa degeaba. In acest weekend are loc la Bucuresti un festival foarte interesant ca si concept: 48 Hour Film Project, care isi propune sa adune laolalta ce-i mai bun din tara in materie de cineaști, creativi și iubitori de scurtmetraje românești. Despre ce este vorba de fapt?

48HFP_Bucharest_kv

Incepand de maine, orice echipa formata din minim 3 oameni poate sa incerce sa produca un film de scurt metraj. Conditia este ca filmarile sa inceapa azi si sa se termine in maxim 48 de ore de la inceperea “productiei”. Orice casa de filme, orice butic de creatie sau de productie, dar si orice paionat care are alti doi trei ortaci cu chef de distractie pot sa se inscrie la aest festival. Taxa de participare este modica, dar trebuie sa fiti pregatiti de munca sustinuta pana duminica.

48 Hour Film Project înseamnă un weekend memorabil de distracție, creativitate și adrenalină, în care fiecare echipă scrie, filmează, editează și livrează un film complet. Echipele au fix 48 de ore la dispoziție pentru a realiza un scurt metraj de maxim 7 minute. Este exact genul ala de eveniment la cre te poti inscrie intr-o doara si, daca iti este dezvaluit talentul in aceste 48 de ore si publicul te place, poti sa ajungi sa lucrezi in cativa ani cu nume grele din cinematografia romaneasca sau chiar din SUA, unde a inceput acum foarte multi ani acest festival.

Iata ce zice Florin Piersic jr. despre aceasta unica ocazie pentru entuziastii in productie cinematografica:

Filmele înscrise în competiția 48 Hour Film Project vor rula joi, 22 octombrie, la Cinema Muzeul Țăranului (București), de la ora 19:00, în cadrul proiecției oficiale și a Galei 48 Hour Film Project, unde vor fi premiați câștigătorii. Toate filmele, atât cele care sunt depuse la timp, cât și cele depuse cu întârziere, care nu mai intră în competiție, vor fi proiectate și sunt eligibile pentru Premiul Publicului, care se determină prin votul spectatorilor, în seara proiecției.

Filmul câștigător la București al titlului ”Best Film” va fi premiat cu: Film Magic Software scenarist 6, cel mai apreciat software de scenaristică și alegerea preferată a profesioniștilor de la Hollywood și un bilet de avion pentru unul dintre membrii echipei, care să însoțească scurt-metrajul la festivalul internațional Filmapalooza 2016 (Atlanta, U.S.A.).

Detalii despre acest festival gasiti pe site-ul dedicat. Sau ii gasiti pe Facebook, Instagram, Twitter.

Succes echipelor participante!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu