Batranica din Mehedinti – Se contureaza o casuta la orizont

Nu e chiar casuta, e mai degraba o baraca de muncitori. Dar e o baraca moderna, cu usa, cu ferestre de de termopan, cu izolatie, cu grup sanitar, un loc in care se poate trai la limita decentei, in orice caz cu mult peste ce are actualmente batrana.O sa ma intrebati de ce aceasta schimbare de planuri. Dintr-o serie de motive, unele care tin de batrana si dorinta ei, altele legate de detaliile juridice, logistice si nu numai pe care le implicau o constructie permanenta.

Weekendul trecut am fost iar in vizita pe la doamna Lupu. M-a recunoscut cu usurinta, dar mi-a dat de inteles ca nu vrea sa se mute din Izvorul Barzii in Godeanu, din cel putin trei motive:

– pensia ii vine aici, pe raza comunei Izvorul Barzii

– la Godeanu nu are autobuz permanent spre Severin din ora in ora, asa cum are aici, in caz de ceva

– la Godeanu circulatia unei eventuale ambulante (in caz de ceva) este greoaie in anotimpul rece (intr-adevar, satul Godeanu unde ii gasisem locul de casa era mult mai sus, iar dumul dintre Godeanu si Izvorul Barzii se troieneste frecvent, tin minte ca intr-un an a trebuit sa fac cale intoarsa, desi eram cu masini de teren bine echipate).

Un alt set de motive tin de complicatiile pe care le poate avea constructia unei case permanente, de la fundatie, la situatia juridica a terenului, la costuri, la intretinerea ulterioara etc.

Solutia de compromis cu care doamna a fost de acord este o baraca muncitoreasca. Desi dansa isi doreste de fapt o rulota sau un vagon, chipurile pentru a-l muta mai aproape de Primarie in caz de ceva, imi este foarte clar ca acest nou stabiliment nu va fi niciodata mutat din loc.

Am luat legatura cu Primaria din Izvorul Barzii, astept un raspuns favorabil de la ei, intre timp eu am gasit o baraca muncitoreasca la mana a doua, dar in stare foarte buna potrivit vanzatorului. Noua costa 3000 euro plus TVA, la care se adauga transportul, eu am gasit o baraca la 1500 euro. Sper sa ne ajunga banii sa o si transportam (are 240cmx3000cmx220cm, deci va fi nevoie de un TIR pentru transport si de o macara pe care sa o inchiriem cu ora din Severin pentru manipulare/descarcare de pe autotren).

Din ce am mai discutat cu batrana, nu doreste curent electric. Ii este frica de incendiu, asa ca nu vreau sa ii dau ceva de care dansa crede ca nu are nevoie. Mai ales ca e un temperament destul de schimbator, deci nu are rost sa complicam proiectul inutil. Ramanem asadar la varianta baraca de termopan cu grup sanitar, incerc acum sa gasesc o formula prin care sa facem grupul sanitar din interior functional. Daca aveti idei sunt binevenite. Le multumesc celor de la Compania de Constructii Carpati din Brasov pentru ajutorul inimos necesar proiectului de casa, dar nu il vom mai folosi.

In aceasta versiune de executie si de rezolvare a situatiei locative a batranei probabil gasca cea mare si vesela care s-a anuntat in primul post probabil nu isi mai are rostul. Cine vrea totusi sa vina in acel weekend sa dea o mana de ajutor poate sa o faca, am aranjat cu primarul Gheorgheci si ne poate primi in casa dansului (pana la 20 de persoane si chiar mai mult).

Revin azi sau maine cu fotografii ale baracii, pe care le voi trimite si la Severin sa le vada si doamna Lupu inainte sa o achizitionam. Tineti-ne pumnii sa reusim!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. Oprea Ciprian said,

    16 noiembrie 2010 @ 9:32 am

    Salut Doru, in privinta transportului iti dau un sfat. Nu inchiria un tir, datorita costului si restrictiilor de circulatie datorate limitelor legale de greutate! Un container cu dimensiunile care le-ai scris tu incape intro masina cu bena 2,4 x 6 ml (care este un standard pt masini de transport) aceste masini au masa max admisa 6,5 to si pot transporta cu usurinta containere mai mari decat cel pe care l-ai gasit tu, nu au multe restrictii de circulatie si sunt clar mai ieftin de inchiriat. Daca te mai pot ajuta cu ceva, nu ezita te rog sa-mi spui.
    Bafta.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu