Cercetasii Romaniei – initiere in speologie sprijinita de Mercedes

Cine ma stie de mai multi ani cunoaste pasiunea mea pentru explorarea tainelor de sub pamant. Speologia este o pasiune frumoasa si plina de satisfactii. Sambata asta incerc sa dau mai departe generatiei care vine din urma putin din fiorul acestei indeletniciri de a descoperi frumusetea golurilor subterane.

Este vorba de implicarea mea in proiectul „Cercetasii Romaniei”, o initiativa sprijinita in al doilea an consecutiv de Mercedes Romania. Da, Mercedes este masina oficiala a celei mai mari expeditii orgzanizate de Cercetasii Romaniei in acest an, copiii fiind impartiti in doua categorii de varsta, Lupisorii (7-14 ani) si Exploratorii (14-18 ani).

Eu voi sustine o prezentare 3D (cu ochelari) pentru acesti copii. Sper sa le placa si sa imbolnavesc macar 10-15 sa ii gasesc peste ani pe echiparile de coarda din pesterile din Retezat, Mehedinti si evident Apuseni. Toata povestea va avea loc la Hoghiz, la Casa Fermierului, unde Cercetasii, adunati din cele peste 63 de filiale din tara (numarand peste 2500 de membri) vor vedea fotografii, vor invata despre pesterile din Romania, vor primi de la mine pentru acasa fotografii din pesterile patriei si (sper eu) se vor distra pe cinste si vor invata de la un maniac al escapadelor subterane.

Si nu in ultimul rand, nu le-ar strica sa mearga intr-o expeditie adevarata si sa isi care echipamentul de pestera cu asa ceva:

.
[foto: Mercedes Romania]

Revin cu impresii si cu fotografii dupa eveniment. Weekend placut si voua, al cercetasilor o sa fie!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

2 Comments »

  1. Weekendul ăsta îmi trăiesc copilăria @ Mariciu.ro said,

    3 august 2012 @ 3:12 pm

    […] aflată în Varghis (Covasna). O să facem drumeții, vom sta cuminți în bănci cât Doru Panaitescu ne va povesti cum stă treaba cu exploratul peșterilor și voi avea ocazia, în sfârșit, să […]

  2. Bogdan Pater said,

    8 august 2012 @ 10:36 am

    Mă bucur că ți-a plăcut experiența la Cercetași. Te mai așteptăm și în alte campuri! 😀

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu