Colonie de lilieci refacuta intr-o pestera din Apuseni

Gratie efortului unor oameni deosebiti, o colonie de lilieci a reaparut intr-o pestera din Apuseni.

Refacerea coloniei de lilieci a fost semnalata cu cel putin doua specii, sustine dr. Christian Ciubotarescu, presedintele AS Sfinx Garda.

Fenomenul este de o mare importanta stiintifica, pentru ca sustine descoperirile mineralogice facute aici, unde a fost identificat un nou mineral – chiropterolit – gasit la contactul coloniilor de gestatie si reproducere cu calcarul de pe tavanul galeriilor.

In acest context este inexplicabila decizia Administratiei Parcului Natural Apuseni, care a decis retragerea avizului favorabil care permitea atat explorarea, cat si studiul acestor animale cavernicole. Oameni pasionati de natura si cu spirit “verde”, haideti sa sprijinim aceste demersuri care redau Muntilor Apuseni forma initiala.

Revin cu detalii despre cum putem protesta la adresa Administratiei Parcului Natural Apuseni, care da dovada de obtuzitate inexplicabila prin interzicerea accesului sub orice forma in pesterile din parc, lucru care contravine chiar interesului si activitatilor de protejare a habitatelor Parcului.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu