Cu Canon si #ComeandSee sau #StiuoPoveste, aici in Romania

In prag de final de an, va povestesc putin si despre recenta campanie Canon, intitulata #ComeandSee. O campanie in care ideea a venit de la gladiatorii Calcio Storico din Florenţa, locul in care “fotbalul antic” prinde viata si care da un prilej extraordinar fotografilor de actiune sa-si testeze performantele noilor aparate Canon.

resizecalcioantic_1600x1067
[foto: Canon Romania]

Campania a fost replicata si in Romania cu trei povesti care mai de care mai interesante pentru amatorii de nou si inedit in Romania:

– Flavius Cernescu, un temerar care merge pe varful acoperisului cu bicicleta (fotografiat de Vlad Petreanu),

– echipa Designist.ro care descopera un loc incredibil de frumos in Simon (langa Bran): Hanul Balaban (va las sa vedeti si voi despre ce e vorba)

– subsemnatul, descoperind traditie, arhitectura dacica si comuniune cu natura in Raven’s Nest (am povestit pe larg despre escapada mea la Vanatarile Ponorului saptamana trecuta)

În contextul lansării globale, Canon România a mers mai departe prin lansarea campaniei locale “Ştiu o poveste”, vorbind despre locuri sau oameni speciali, care pot să spună o poveste interesantă pentru cei din jur. Intre timp a avut loc la Bucuresti si campania oficiala de lansare a “Come and See”, de unde va arat cateva fotografii si unde organizatorii s-au ingrijit sa amenajeze locul evenimentului in asa fel incat asistam la un spectacol inedit, care a pus accent maxim pe vizual.

resizeIMG_2203_800x1200

Spatiul redecorat special pentru eveniment sugera o “camera obscura” – ideea de upside down a fost sugerata printr-o scenografia de camera cu elemente de mobilier specifice: scaune, mese, elemente decorative agatate de tavan;

Practic, invitatii au intrat intr-o lume a vizualului, au devenit partasi la procesul fotografic ( luminile, ambiatanta si elementele de decor au fost pilonii centrali) Seara s-a deschis un moment artistic, primul performance Canon intr-o camera obscura, si a fost compus dintr-o coregrafie la sol care dat impresia de imponderabilitate, inspirat din conceptul camerei upside-down.

resizeIMG_2052_800x1200

In acest spectacol au fost doua personaje puse in situatia de a redescoperi o lume dintr-o alta perspectiva, dansul celor doi fiind proiectat pe un ecran si folosit ca efect vizual pentru a accentua si mai mult ideea.

resizeIMG_2062_800x1200

În acest sens, a fost creată o aplicatie Facebook prin care utilizatorii sunt invitaţi să descopere locuri fascinante, oameni cu pasiuni speciale şi să strângă acest conţinut sub forma unui text, foto, sau video în noua aplicaţie.

Eu personal am ramas cu sufletul la salasul corbilor din Vanatarile Ponorului.

resizeIMG_0300_1600x1067

Sper sa ajung iar in primavara sa ii vad rotind deasupra locuintelor dacice din ansamblul turistico-muzeal de acolo. O experienta pentru care ma gandesc serios sa ma orietenz spre Canon, mai ales ca am avut ocazia sa ma joc cu noul obiectiv de 400 mm montat pe noul body Canon 7D mark II si am ramas impresionat de rapiditatea cu care face focus si de sistemul superdestept de tracking.

resizeIMG_1162 crop_800x1200

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. parbrize said,

    4 februarie 2015 @ 11:51 am

    primul video cu omul care invinge spaima este ceva, trebuie sa ai tupeu sa faci asa ceva

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu