Deș. Sau de ce sa nu cauti pe Google cum iti vine la gura. Pardon, la ureche

Mare ti-e gradina Gugalului si multi au cautat stalcit prin ea. Si-mi aduc aminte de un banc, unul din bancurile mele preferate. Nu are aceeasi savoare in scris, dar pana ma apuc de videoblogging…

Un tigan avea 10 copii. Pe toti ii botezase Deș. Intr-o buna zi, vine dascalul pe la el pe la coliba si il trage deoparte:

– Bai Parpanghele, las-o-n Doamne iarta-ma de treaba. Pe toti copiii tai ii cheama la fel. Fa si tu ceva, ca astia mici m-au scos din minti. Se amesteca pe sub banci, raspund gresit la catalog, dau vina unii pe altii cand fura  imprumuta lucrurile celorlati copii si asa mai departe. Uite, vreau sa te ajut. Voi si asa va dati tot felul de nume de te miri si te minunezi. Iti las aici un atlas geografic, poate iti vine inspiratia pentru niste nume noi pentru viitorii tai copii, ca tot la mine la scoala vor ajunge.

A doua zi tiganul vine fericit nevoie mare la scoala:

– Tomnu’ hinvatator! Am gasit. De acum nu le mai spun copiilor mei Deș. M-a hajutat mult hatlasul da la tumneavoastra. De azi incolo o sa le spun la toti copii mei… Bangladeș!

[Gasiti detalii despre Tailanda, Catar, Bangladeș si Insulele Cuc la Bradut Florescu aka Tedoo.ro]

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu