Inapoi din weekend: Cascada Hotnita [.bg]

Daca ajungeti in Veliko Tarnovo nu trebuie sa ratati cetatea, satul Arbanasi sau localurile cu muzica live. Totusi, daca ma cititi stiti foarte bine ca nu ma omor foarte tare cu orasul. Asa ca o sa va zic si ce puteti vedea relativ in zona:

cascada Hotnita. E de fapt un canion, amenajat in mare parte, unde puteti admira un intreg set de cascade. Canionul este usor de strabatut si daca sunteti atenti la rugii de mure si macesii plini de spini, nu pune probleme deosebite. E preferabila vizita in sezonul cu debit mare (aprilie-iunie).

Iata cat de aschilambica este cascada mare in perioade secetoase:

Se ajunge relativ usor la cascada, iar peisajul este foarte interesant mai ales toamna, cand bogatia culorilor completeaza salbaticia canionului. iata culorile calde ale toamnei sub o pojghita subtire de apa:

Cascadele alterneaza cu zone de curgere linistita, ceea ce da savoare unei plimbari printr-un canion nu lipsit de pasaje expuse sau cu barne destul de subrede, deci atentie mare pe unde calcati si de ce va tineti:

Cascadele sunt spectaculoase, desi de mici dimensiuni (cea mai mare nu depaseste 15 metri). Succesiunea lor insa este interesanta:

Nu plecati totusi din zona fara sa vedeti orasul Veliko Tarnovo pe inserat, in drumul spre casa. Arata absolut spectaculos pe drumul de sub oras:

[va urma]

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu