Inapoi din weekend – Cuib de silvie sau Discovery Channel in curte

Silvia nu e nici dansatoarea din Club Maxx, nici asistenta sefului. Este o pasare mica, dar foarte bataioasa cand e vorba de perpetuarea speciei. Am reusit ieri sa o surprind la cuib, unde ouale deja au eclozat, iar cei patru pui mananca viermisor de toate culorile cu o mare pofta.

Povestea incepe acum cateva saptamani, cand tatal lui Augustin Radu a descoperit cuibul in gardul verde pe care tocmai il taia (asa, de primavara). Speriata, pasarea a parasit cuibul, iar noi am privit neputincisi la oul parasit.

Peste cateva zile, am observat ca o mare parte a cuibului a fost carata bucata cu bucata, iar oul disparuse. Putin mai tarziu, ager in priviri, Augustin a descoperit noul cuib in care in doar cateva zile mai aparusera alte patru oua.

Desi primul ou a fost compromis, cei patru pui acum se lafaie in cuib, asteptand mancare de la cei doi parinti. Interesant este ca mama nu mai paraseste cuibul chiar daca vede aparatul de fotografiat apropiindu-se. Nu am vrut sa o deranjam foarte mult si am evitat sa atingem cuibul, dar iata ce a iesit.

[PS] Cred ca fac pe dragul ghem si ma mut la casa cat de curand. Sa vedeti ce cuiburi le amenajez suratelor lor inaripate.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu