Lista posibilelor destinatii europene pentru Paralela45 – partea 1

Cum va ziceam acum doua saptamani, Paralela45 ma trimite intr-o vacanta conditionata. Ati fost harnici si ati dat tare cu tot felul de destinatii, unele facubile, altele fara nici o legatura cu posibilitatea REALA de a face traseul cu pricina (multi dintre voi ati ignorat probabil conditia de a merge cu masina si nu cu avionul). Asa ca le-am adunat pe toate intr-o lista si le-am comentat putin mai jos:

Avem asa (in ordinea pe care o am in comentarii – nota: distantele sunt calculate cu Google maps, posibil sa fie mici diferente):

Riga.  Distanta totala 3900 km. Cam mult pentru o saptamana de vacanta. Asta ar insemna Ungaria – Slovacia – Polonia – Lituania – Letonia. As mai opri la Budapesta – Bratislava – Cracovia – Varsovia – Vilnius.

Varsovia.  Distanta totala 2660 km. Fezabil, asta ar insemna Ungaria – Slovacia – Polonia. As mai opri la Budapesta, Bratislava si in final in Varsovia (si as vedea si Cracovia ca tare frumoasa mai e si e oricum si in drum).

Danemarca. Probabil ca ar trebui sa ajung la Copenhaga, deci o distanta totala 4250 km. Asta ar insemna Ungaria – Cehia – Germania – Danemarca, sau Budapesta – Bratislava (sau Viena, nu e mare ocolul) – Brno – Praga – Dresda – Berlin. Un traseu foarte, foarte lung, dar interesant.

Bruxelles. Distanta totala 4350 km, cu trecere prin Budapesta – Viena – Frankfurt – Bonn si in final ajung si la vestitele beri belgiene car eimi fac rau cu ochiul. Dar la fel, foarte lung traseul.

Istanbul.  Distanta totala 1250 km. Asta as putea sa-l fac dintr-o bucata, fara sa opresc. Dar ce sa fac 7 zile in Istanbul? In plus, as face traseul – Bucuresti – Varna – Burgas – Istanbul, cu trecere prin preferatele mele – Balcic, Nessebar si Sozopol. Asa ar mai avea sens.

Moscova. Distanta totala 3650 km. Cu escale la Chisinau – Kiev – Moscova. In mod cert o trecere brusca de la ce stim noi ca inseamna Europa la … altceva. Intersanta si asta, nu stiu cat de sigura.

– un circuit gata propus – Bucuresti – Cluj – Cracovia – Varsovia – Berlin – Praga – Bratislava – Oradea – Bucuresti – distanta totala 3760 km. Una din cele mai interesante propuneri de pana acum.

Gibraltar. 7500km. Cu siguranta nu am timp o saptamana sa ajung in Gibraltar, d’apai sa ma si intorc, in conditii de concediu ma refer, nu dat talpa. Ar insemna escale la Blegrad – Zagreb – Trieste (sau Venetia sau Verona) – cannes – Barcelona – Malaga. Frumos, dar asta e de o luna, nu de o saptamana. Parerea mea.

Split. 2800km. Escale probabile la Belgrad si Zagreb. Interesant, mai ales ca la Split as putea sa vad pelicani creti chiar in conditii de oras.

Cernauti. Asta inseamna 1200km. Doar ca vad doar Cernauti si partea ruseasca a Bucovinei.

Praga. Distanta totala 2700 km. Escale probabile Budapesta si Bratislava. Sau Viena. Sau una la dus una la intors.

Catania. Distanta totala 3700 km prin Salonic, sau 4600 km pe ruta circuit Bucuresti – Belgrad – Venetia – Firenze – Napoli – Bari – Salonic – Veliko Tarnovo – Bucuresti.

Belarus. Adica Minsk probabil, distanta totala 3900 km. Cu escale la Chisinau, Kiev, iar intoarcerea prin Cernauti.

Insulele Shetland. Distanta: ca pana in Gibraltar – 7500 km. Asta ar insemna escale la Budapesta, Viena, Nurnberg, Frankfurt, Bonn sau Koln, Bruxelles sau Bruges, Londra, Birmingham sau Manchester, Glasgow  – insulele Shetland. Frumos, dar naucitor de lung.

– un alt circuit: Beograd, Vrsat, Cacak (Serbia), Sveti Stefan, Budva, Rafailovic (Muntenegru) si retur, un parcurs total de 2500 km. Interesant si facubil. Eventual cu intoarcere prin Croatia – Zagreb ca sa nu ocolesc mergand anume spre Blegrad.

Amsterdam. Distanta totala 4420 km, cu escale la Budapesta, Viena, Nurnberg, Frankfurt, Bonn.

Antibes. Distanta totala 4000 km, cu escale la Belgrad – Zagreb – Verona – Genova.

– Heidelberg. Distanta totala 3550 km, escale la Budapesta – Viena – Linz – Nurnberg. Asta e traseu de… bere!!!

Alta varianta de circuit: 1 Bucuresti – Dr. Tr. Severin – Belgrad – Zagreb, 2 Rijeka – Opatia, 3 Venetia – Verona, 4 Salzburg, 5 Viena, 6 Budapesta, 7 Bucuresti.
Cazare – Zagreb, Opatia, Verona, Salzburg, Viena, Budapesta. Distanta totala 3315 km.

Revin si cu celelalte ca m-a luat ameteala…

Acum sa vedem ce alege si Paralela45, ca daca ar fi dupamine as merge peste tot sa nu cumva sa supa pe cineva :). Victor, ai legatura, nu mai e mult pana pe 15 noembrie, cand trebuie sa imi dati osanda finala! Asa ca mia veniti cu propuneri, promit sa le analizez pe toate!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

4 Comments »

 1. Dianora said,

  11 noiembrie 2011 @ 7:51 am

  Eu as vota pentru Polonia si cu intoarcere prin Ucraina. In Polonia – Cracovia, Lublin, Poznan, Wroclaw, Varsovia. Si eventual cu intoarcere prin Lviv – Kiev – Cernauti. Sau chiar si o mica escapada pe la Chisinau.

 2. Paralela 45 Turism said,

  11 noiembrie 2011 @ 3:00 pm

  Doru, vrem in primul rand sa multumim cititorilor tai pentru ca ne-au ajutat cu sugestii si am dori sa oferim fiecarei persoane care a comentat un voucher in valoare de 30 de Euro/persoana. Voucherul va putea fi folosit la achizitionarea de pe site-ul nostru a oricarui pachet de revelion extern din categoriile circuite si chartere. Pe cei interesati sa intre in posesia voucherului o sa ii rog sa ne scrie pe adresa victor@paralela45.ro si sa ne trimita linkul catre comentariul postat la articolul tau.

 3. Doru Panaitescu said,

  14 noiembrie 2011 @ 4:09 pm

  Multumesc Victor, asta da veste buna si frumos cadou!
  Iti fac eu lista, mai mesteresc si la celelalte propuneri de circuit, maine inchidem lista de posibile variante si luati o decizie pe care o astept cu mare interes!

 4. ruxa said,

  14 noiembrie 2011 @ 5:48 pm

  io vreau sa citesc cum te plimbi pana in danemarca sau la moscova. bine, hai si split!
  (foarte faina ideea, @Victor!)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu