Locuri de relaxare la munte și o invitație la Oktoberfest

De când scriu pe blog, aleg mereu să colaborez doar cu anumite firme, selectând cu grijă brandurile cu care vreau să mă asociez. Pe Facebook mai pun tot felul, dar pe blog scriu puțin și prefer să scriu chestii mai de substanță, care rămân aici.
Din 2007 nu mai lucrez la stăpân. Asta înseamnă vreo 12 ani de libertate, timp în care m-am reobișnuit cu relaxatul. Pentru mulți oameni din birou, sunt un model de relaxare, și zău dacă-mi pare rău de această poziționare. Cu păsări, peșteri și povești de pe coclauri😊


Anul acesta am fost contactat de prietenii de la Ciucaș, care mi-au propus să îi însoțesc în periplul lor prin țară și să le povestesc despre natură. Și cine sunt eu să refuz asemenea invitație? Ciucaș a amenajat și reamenajat cinci locuri “clasice” de picnic, gândite special pentru relaxare, în colaborare cu autoritățile locale, în județele Brașov, Prahova, Iași, Galați:

– Brasov: Lacul Noua sic el de-al doilea Pietrele lui Solomon
– Prahova: Popas Paltinu, comuna Valea Doftanei
– Iasi: zona de agrement C.A. Rosetti
– Galati: zona de agrement din Padurea Garboavele

Aceste locuri de picnic sunt în linia politicii Ciucaș de a dovedi respect atât pentru vizitatori, cat si pentru natura, prin amenajarea si reamenajarea celor locuri de relaxare din 4 judete, acestea fiind utilate complet cu foisoare noi, băncuțe și măsuțe de lemn, niște grătare foarte faine tip pupitru, suficient de multe coșuri de gunoi, pubele pentru colectare selectivă, astfel încât toata lumea să se simta bine în aer liber, dar intr-un mod responsabil.

Aceste informații se regăsesc și în campania lor de comunicare care a început, dupa cum puteti vedea si mai jos.

Am vizitat două din aceste locuri de relaxare alături de Văru’ Săndel, un actor la fel de spontan și haios ca personajul cu care românii asociază Berea Ciucaș și cerbul animat din reclamele lor. Am avut un șoc să văd cu adevărat ce înseamnă o vedetă iubită de oameni. Mergând spre locul de filmare, Văruț Săndel a fost deturnat de câteva zeci de ori de oamenii aflați la picnic, dornici să facă o fotografie cu el și să schimbe două vorbe.

Revenind… un lucru care-mi place nespus la o colaborare deschisă cum este cea cu Ciucaș este că oamenii sunt complet relaxați și deschiși la minte, la nou în general. Motiv pentru care i-am răsplătit în avans, în lumina bunei colaborări, cu o prezentare făcută echipelor participante la acest proiect, un workshop naturalistic despre fauna României, pe care l-au primit cu mare bucurie. Nu mai mare ca a mea, să fie clar!

Apoi, când am plecat spre locurile de filmare, am întrebat și eu, ca tot omul – Și? Unde e scriptul, ce facem? Iar răspunsul lor a fost simplu – trebuie doar să fii tu însuți, pentru că Văru’ Săndel e în viața reală fix așa cum îl vezi în reclamele noastre. Așa că mergeți voi la popasul Paltinu și la Brașov și o să fie bine.
La lacul Paltinu am avut prima filmare, așa că am profitat de ocazie să văd colonia de drepnele mari (Apus melba).

Locul îmi era cunoscut, îl vedeam des pe drumul spre zonele mele montane și submontane unde căutam salamandre, tritoni, huhurezi, vipere și alte lighioane. Plus că aici erau mult multe păsări pe foișoarele construite de Ciucaș. Aici, o codobatură albă, chiar pe lemnul unuia din foișoare.

Filmarea a ieșit bine, mai ales că am avut o provocare pe măsură – pescuitul la răpitor!

Dar adevăratul declic (sau mai degrabă clinchet) a fost, și pentru mine și pentru văru’ Săndel, vizitarea locului de picnic de lângă Brașov. Aici, lângă unul din grătarele de fier, de pildă, era o cinteză. Despre ea vom vorbi în videoclipul de mai jos, care mi se pare o continuare foarte bună a primului material, cel de la Paltinu.

Dar ideea de la care am pornit cu filmarea a fost când am văzut rate mari în penaj de eclipsă (masculul de Anas platyrhynchos, vara are un colorit foarte asemănător cu al femelei).

Si despre ele vorbesc în videoclipul de mai jos, după care mutăm discuția pe masculul de cinteză. Enjoy!

Închei acest mic material cu o invitație. Cu ocazia aniversării a 11 ani de colaborare între Berea Ciucaș și Oktoberfest Brașov, vă invit în orașul de la poalele Tâmpei să încercați Berea Ciucaș Malzbier, lansată anul trecut în ediție limitată, care va fi disponibilă anul acesta special pentru vizitatorii Oktoberfest. Eu am fost deja weekendul trecut, voi? Mai stați mult la birou?

Adresele exacte ale celor cinci locuri de relaxare Ciucaș pot fi găsite aici:
Să înceapă relaxarea!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu