Pasare pasare pasare pasare pasare

Probabil va intrebati ce m-a apucat. Nu m-a apucat nimic, este doar o metoda de invatare pentru copiii care sufera de autism. Si pentru ca de doua zile ma joc cu doi copii (sunt in vizita la niste prieteni din Cluj, iar Matei, 4 ani si Diana, 2 ani sunt copii normali), sunt de-a dreptul emotionat ca am fost rugat sa povestesc pe blog si despre copiii care au nevoie de ajutorul nostru.

Metoda repetarii de sute de ori a unui cuvant da roade pentru copiii care sufera de autism. Aceasta este concluzia unor studii desfasurate pentru cei de la Centrul “Horia Motoi”.

Si cum ieri a fost Ziua Intrnationala a Autismului, am incercat mai devreme pe Twitter sa va atrag atentia asupra acestui lucru intr-un mod neconventional: repetand un cuvant, asa cum fac si cei care se ocupa de acesti copiii mai napastuiti decat noi. Si nu sunt singurul care sprijina aceasta campanie.

In serile de 1 si 2 aprilie 2011, cladiri importante din America de Nord si din intreaga lume – inclusiv Empire State Building din New York City si Turnul CN din Toronto, si-au aprins luminile albastre pentru constientizarea autismului si pentru a atrage atentia asupra zilei de 2 aprilie.

Mai multe detalii despre detalii la ei pe site: http://www.autism.ro.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu