Proiectul “Adoptă o bufniță” a pornit

Dragii mei, am vești bune de la coordonatorul proiectului “Adoptă o bufniță”, Alex Birău. Vi-l reproduc mai jos, cu mențiunea că vom reveni periodic cu noutăți, pe măsură ce proiectul avansează. Momentan sunt gata primele 5 cuiburi, urmează și celelalte. Să sperăm că se vor ocupa cât mai multe! Cuiburile sunt realizate după proiecte similare din UK iar aici puteți vedea de aproape unul din cuiburile realizate cu ajutorul vostru. În prim plan se poate observa platforma pe care vor sta adulții si, sperăm noi, primii pui!

[Cuib realizat conform specificațiilor, inainte de montaj]

Mai jos, textul de la Alex plus câteva fotografii recente.

” “Bună ziua, prieteni ai strigilor!

Ne bucurăm să vă anunțăm că, datorită sprijinului dvs., care a depășit orice așteptări, am reușit să strângem, într-un timp foarte scurt, fonduri care ne permit să inițiem proiectul nostru de suflet, devenit acum și al dvs. Nu am fi reușit să realizăm acest lucru fără generozitatea și devotamentul pentru natură de care ați dat dovadă și nu avem cuvinte să vă mulțumim îndeajuns. În schimb, mulțumirile vor fi sub forma unor rezultate favorabile obținute în urma implementării proiectului în care ați crezut.


[Același cuib, montat deja într-unul din locurile alese de specialiști]

Vom începe prin a amplasa cuiburi în sudul Olteniei, în locuri favorabile necesităților teritoriale și de hrănire ale speciei. Targetul nostru a fost montarea unui număr de 10 cuiburi artificiale, dar datorită sprijinului dvs., acum avem posibilitatea de a crește numărul la 25 de cuiburi ce vor fi montate în locuri optime, selectate de noi și aprobate de specialiști (mulțumiri Zsolt Hegyeli și Szilard Daroczi pentru feedback).


[primele 5 cuiburi, în drum spre montaj]

Mai apoi, ne-am propus să dotăm câteva dintre acestea cu echipamente de monitorizare (camera trap), cu ajutorul cărora să vă oferim imagini din viața strigilor, dar care să ne ofere și informații științifice valoroase, care ne pot ajuta în procesul de conservare a speciei.

Vă mulțumim tuturor încă o dată și promitem că vă vom ține la curent cu toate noutățile legate de acest proiect pe parcursul desfășurării acestuia și sperăm că vom avea ocazia să asistăm împreună la creșterea succesului de cuibărire a acestei specii fascinante.”

[Credit foto: Marius Bogdan]

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. Madalina said,

    19 ianuarie 2021 @ 1:11 am

    Este bine de stiut, multumesc pentru informatie!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu