Tabăra de #biodiversitate de la Șinca Veche: un proiect #goodyear4x4 cu sprijinul #tiriacauto

Dragii mei, stiti deja ca in materie de biodiversitate am facut cam tot ce se putea in mediul digital. Prima expozitie pe teme de biodiversitate a fost la F64 in decembrie 2011, apoi am mers cu aceasta expozitie foto itineranta si in alte locuri din Bucuresti. Apoi am organizat Deltele Europei in 2014, un proiect care, datorita complexitatii si distantelor dintre Deltele Europei indetificate inclusiv in timpul calatoriilor noastre (am mai gasit una un Croatia si alta, pe langa Nestos, in Grecia), continua si in 2015 si 2016. Asa ca, dupa strangerea mai multor bloggeri sub deviza „Blogambasadorii Biodiversitatii” (proiect inceput inca din octombrie 2014), am decis sa ajut acest bloggeri sa isi vada speciile alese. Astfel incepe a doua etapa a proiectului legat de Biodiversitate din Blogosfera: nu mai putin de sase tabere de #biodiversitate.

Ce sunt de fapt aceste sase tabere? Sunt niste excelente oportunitati pentru bloggerii, fotografii si simpatizantii proiectului de a merge in teren si de a vedea specii de insecte, reptile si amfibieni, pasari si bineinteles mamifere.

Cele sase tabere vor fi desfasurate in acest sezon cald (si semicald, as adauga eu :D), dupa cum urmeaza:

– mai 2015 – habitate montane si submontane – Sinca Veche, jud Brasov
– iunie 2015 – habitate stepice si de silcostepa – Tataru, jud Calarasi
– iulie 2015 – habitate montane (inclusiv gol alpin) – Comandau, jud Covasna
– august 2015 – habitate stepice si de coasta litorala – Gura Dobrogei, jud. Constanta
– septembrie 2015 – habitat deltaic si de grinduri/saraturi – Crisan, jud Tulcea
– octombrie 2015 – habitate submontane si de podis – Valea Topolnitei, jud Mehedinti.

Prima tabara incepe weekendul viitor la Sinca Veche. Ma insotesc Eros Nicolau, Barbu Mateescu, Romina Morarasu, Bogdan Ciungara, Remus Cucu, Dragos Nedelcu. Dupa cum vedeti, preponderent fotografi de natura. Sper la urmatoarele editii sa ni se alature si alti bloggeri!

Tinta noastra din aceasta tabara pilot: cat mai multe specii, mai ales cele reprezentative pentru habitatele montane in care vom merge. Avem mari asteptari de la zona de padure virgina de pe Valea Strambei, aflata in apropiere. Accesul dificil, lipsa activitatilor antropice si altitudinea speram sa ne ajute sa vedem cat mai multe lighioane.

Abia astept sa ne intoarcem cu povesti!

Tabara de diversitate de la Tataru este a doua tabara din seria celor sase cuprinse in proiectul #biodiversitate organizat de Wildescapes cu sprijinul Lipton Goodyear Romania si Tiriac Auto. Partener logistic: Paralela 45.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu