Ultima infatisare Ultragrip in fata naturii: Tribunalul inzapezit din Penteleu #goodyear4x4

Dupa cum stiti, caravana Goodyear4x4 Experience se apropie de final. Saptamana aceasta (cu plecare de azi, desigur), are loc a zecea si ultima tura de coclauri. Goodyear4x4 Winter Experience se va incheia cu poate cea mai spectaculoasa din cele 10 excursii, datorita traversarii de trei ori in doar doua zile a catenei carpatice. O incercare grea pentru orice 4×4, mai ales in sezonul rece. Iata mai jos traseele.

Daca o luam putin istoric, caravana Goodyear4x4 nu e la prima traversare a Carpatilor (si nu vorbesc de traversarea clasica, pe asfalt). In turele anterioare am mai trecut Carpatii prin cariate trasee de offroad usor si mediu. Acum insa, acest lucru se va petrece de trei ori in cele doua zile de traseu efectiv.

DSC06561

Traseele vor fi cu plecare din Lepșa și vor viza o triplă traversare peste catena carpatică: prima prin pasul Lepșa până la Târgul Secuiesc, a doua prin Penteleu (Comandău – Nehoiu), respectiv a treia prin Vama Buzăului – Cheia. Desi nu va fi cel mai ofertant traseu pentru fotografi, cu siguranță va fi cel mai spectaculos ca altitudine medie și dificultate a sectoarelor de offroad.

resizePICT0243_2400x1596

Bloggerii Mircea Panaitescu, Razvan Baciu, Elena Ciric, Dragos Asaftei, Dragos Nedelcu, Eros Nicolau și castigatorii concursurilor (pe Facebook, respectiv în comunitatea Mercedes Benz) vor vedea așadar împreună cu mine (pe post de calauză) un traseu variat, cu porțiuni alternative de noroi, zăpadă și macadam uscat (ăsta din urmă destul de puțin, uitati-va si voi ce e afară!), cu dificultate ușoară spre medie în funcție de condițiile meteo și starea suprafețelor de rulare. De asemenea, vom vizita pe drum câteva fenomene naturale interesante, tipice zonei, care nu vor fi aceleași cu cele din turele din primăvară.

DSC03578

Echipamentul de iarnă oferit de Goodyear (tricou, bluză tip hanorac și haină de iarnă matlasată) va fi deci obligatoriu. Mergem la zapadă! Dar să vedem și o altfel de zăpadă, mai… cubică!

Cât despre gastromonia zonei, vom încerca pe rând cele patru județe pe care le tranzităm: Vrancea, Buzău, Brașov si Prahova. Intuiți unde o să ne placă mai mult mâncarea din cele patru bucătării ale județelor vizitate? Vă dau un indiciu cu privire la preferința mea.

resize DSC09888_1607x1070

Asa ca vrem sa vedem ultima incercare, aidoma poruncilor lui Hercule (reduse de la 12 la 10 din motive meteo :)), sa aiba cel mai tehnic si mai alpin traseu. Si cu siguranta vom prinde zapada!

Tura de Vrancea face parte din seria expedițiilor 4×4 Goodyear Experience cu sprijinul Tiriac Auto

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. #Goodyear4x4: Off-road pe zăpadă și gheață | Dragoș Asaftei said,

    20 decembrie 2018 @ 9:56 am

    […] zile a catenei carpatice. O incercare grea pentru orice 4×4, mai ales in sezonul rece”, spunea Doru înainte să începem tura. Nu eram foarte încrezător însă în vremea de-afară. În București […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu