Un infografic util pentru IMM-uri

Era in 2004 cand am decis sa imi fac prima firma. Desi primul meu contract de consultanta l-am facut inca din anul 2000 (lucram la DNT pe vremea aceea), abia in 2004 cererea a devenit destul de mare incat sa merite sa nu mai apelez la firmele prietenilor din bransa pentru o factura de consultanta.

Primul cont bancar l-am facut tot atunci, pentru ca era necesar sa ai cel putin un cont bancar. Pe vremea aceea am dezbatut cu Mircea indelung unde sa imi fac un cont, mai ales ca lucram in industria Internetului de ceva vreme si voiam sa am acces rapid la banii din cont. Desi era important cant de aproape erai de banca, asta era un criteriu putin important: multe banci aveau sucursale aproape de sediul nostru, deci plaja de alegeri era in continuare destul de mare.

Alegerea noastra de atunci a fost o banca mai mica, dintr-un motiv care atarna destul de greu in balanta la acea vreme: Internet Bankingul era gratuit (inclus in taxele de deschidere si intretinere de cont). Nu a fost o alegere prea inspirata pe termen lung: sistemul bancii respective presupunea in primul rand instalarea unui certificat digital (fapt ce a produs numeroase sincope in utilizarea sistemului, datorita unui numar linitate de certificate ce puteau fi instalate si a unui sistem de acces extrem de rigid, chipurile pentru securitate). Dar cel mai rau ne-a afectat faptul ca trebuia sa accesam aplicatia doar cu Internet Explorer 6.0, pentru ca… “asa era facut sistemul”. O scuza care nu a tinut prea mult, noi alegand dupa cativa ani sa folosim alternativ si conturi curente la alte banci unde treptat am mutat majoritatea operatiunilor.

Tin minte insa ca pentru acte a trebuit sa merg si eu si Mircea, iar chestia asta cu actele pe mine cel putin ma scoate din minti. Cazier, copii peste copii, specimene de semnatura… Ma ucid si ma tin din treaba.

Au trecut aproape 10 ani de atunci si lucrurile s-au mai schimbat. Multe banci vaneaza azi IMM-urile, oferindu-le pachete de servicii atractive. Principalul criteriu de alegere, transformat in principal diferentiator, este accesul facil la conturi si gestionarea acestora prin intermediul serviciului de Internet Banking. Mai mult, acum poti deschide acest cont online.

Iata de pilda de infografic util am primit de la OTP Bank, unde vezi clar diferentele intre un cont deschis pe calea traditionala si unul deschis online.

infographic-1

Daca ai un start-up sau o firma cu cifra de afaceri anuala de maximum 100.000 Euro, cu ajutorul OTP Smart Start, acum poti obtine online in doar 3 pasi si 30 de minute (cu doar 10 Lei pe luna) un cont, un card si Internet Banking.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

4 Comments »

 1. Memo said,

  6 septembrie 2013 @ 10:05 pm

  Poate tot procesul este mai rapid dar am dubii ca vei primi cardul in aceeasi zi in care completezi datele, totalizand 30 minute. Dureaza cateva zile sa vina un card nou.

 2. Doru Panaitescu said,

  9 septembrie 2013 @ 1:07 pm

  E de verificat! Intreb si revin.

 3. Doru Panaitescu said,

  15 septembrie 2013 @ 8:30 pm

  Uite si raspunsul: Procesul cu documentatia dureaza 30 de minute si 3 pasi, cardul fizic il primesti dupa cateva zile.

 4. Memo said,

  15 septembrie 2013 @ 10:10 pm

  @Doru: multumesc Doru. Frumos din partea ta pentru ca te-ai interesat.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu