Unde gasesc must in Bucuresti?

Da, chiar asa. Mai ales ca am auzit ieri pe cineva care spunea ca multi habar nu au ce este ala must. Mi se pare ca ai trait in Somalia daca esti roman si nu stii ce e mustul. Copil fiind, jinduiam in fiecare toamna dupa o stacana de must proaspat, dar teama adultilor ca nu le va ajunge vinul era cel mai mare dusman pentru pofta pe care o aveam. Ajuns in Bucuresti, am remarcat faptul ca mustul nu era atat de usor de gasit. Ceva ceva prin piete, cateva restaurante cu profil romanesc sau traditional, mai nou cateva magazine cu produse traditionale si… cam atat. Si nu sunt singurul care cauta…

Asa ca ne-am interesat pentru dumneavoastra… Mai gasesti si cate o mustarie prin Bucuresti, asa cum e (sau era) cea de la restaurantul Diesel din Floreasca (trebuie sa merg azi sa verific), dar principala problema, de a gasit must, incerc sa o rezolv de ani de zile. Imi trebuie un furnizor serios si constant de must in perioada septembrie-octombrie, si scriu aici si pentru voi unde puteti gasi must in Bucuresti, editia 2012.

Sa incepem cu cele 4 feluri in care puteti bea un must bun:

1. Acasa, din traista. Fie ca il primiti, il culegeti sau pur si simplu faceti cumva rost de el, nu despre asta e vorba in articol. Ce primiti sau faceti rost e bonus.

2. Mustarie traditionala (magazin de luat pentru acasa). Atentie, acestea sunt evident efemere, cu exceptia vinariilor care devin si mustarii toamna. Cum este cazul vinariei Dr. Pusca (magazine sunt doua, dar nu are sens sa va spun unde sunt, pentru ca in acest an nu au adus.

Eu am gasit una pe langa Pasajul Basarab. Oameni seriosi, cu site (Vinul Nostru), cu telefon de contact (atentie! – in timpul saptamanii magazinul este deschis numai seara dupa 18.00). Au un must dulce, alb, adus direct de la Panciu. Mai puteti incerca la Piata Matache, la Piata Obor sau in alte piete. (nultumesc Raluxei pentru pont!)

3. Restaurant. Gasiti in aceasta perioada must la Terasa Doamnei (informatie neverificata personal) (eu nu va recomand acest local din motive ce tin de experientele mele personale si extrem de neplacute de acolo; dar daca tineti mortis sa beti un pahar de must de la ei…). Mai gasiti must la restaurantele La Mama (informatie verificata acum, telefonic: au must rosu, de la Dealu Mare). In vreo cateva zile vor avea must si cei de la restaurantul Kopel’s (am vorbit cu Viorel si se ocupa de problema).

4. Magazin de delicatese. Unele sunt exclusiv pe Facebook (nici macar site-ul oficial nu le merge). Mai puteti incerca la Bacania Veche in vreo cateva zile (am vorbit cu Marius si se ocupa de problema).

Daca mai stiti si alte restaurante sau mustarii, dati-mi de veste si voi fi bucuros sa le adaug aici.

[Update 1] Gasiti must si la Chez Marie, care au meniu special de mustarie. Click pe al treilea meniu pdf (cel din dreapta) (multumiri Alex Tache pentru pont!)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

15 Comments »

  1. Alex said,

    5 octombrie 2012 @ 11:49 am

    http://www.chezmarie.ro/restaurant/index.php?restaurantchezmarie=meniu

    poza din dreapta.

  2. Doru Panaitescu said,

    5 octombrie 2012 @ 12:10 pm

    nu inteleg. ce ar trebui sa vad acolo?

  3. Alex said,

    5 octombrie 2012 @ 12:15 pm

    Au meniu de musterie si must

  4. Doru Panaitescu said,

    5 octombrie 2012 @ 12:30 pm

    ciudat. la mine nu se vede, dar il trec in lista, merg pe incredere.

  5. Robert said,

    5 octombrie 2012 @ 12:35 pm

    8 RON – 250 ml FOARTE SCUMP!!!!. pai daca ne uitam pe lista de preturi la mustaria de langa Pasajul Basarab o sa vedem 1 LITRU = 4.5 RON. super prettttt, acum sa vad si calitatea. Dar cu siguranta calitate direct de la sursa.

  6. Doru Panaitescu said,

    5 octombrie 2012 @ 12:39 pm

    Pai… e pret de restaurant. Cred ca in alte restaurante este si mai scump…

  7. Robert said,

    5 octombrie 2012 @ 12:44 pm

    da, dar totusi 1 LITRU sa ajunga 32 RON. Dar nu are rost sa ne strofocam pe tema asta. oricum multumesc pentru pont si o sa revin cu parerea despre mustul de Panciu. Am intrat pe site-ul lor si mi-am facut o parere buna. acum pana cand nu degust, nu pot face comentarii.

  8. Doru Panaitescu said,

    5 octombrie 2012 @ 12:49 pm

    Gandeste-te ca un restaurant cam ramane cu el de gat. ce nu se vinde sau se strica se mai si arunca. Si mustul se strica repede. Nul dai, l-ai platit degeaba. In plus, platesti si serviciul. mergi la carciuma, il ai la indemana, langa o pastrama. Ceea ce la magazin cam greu. Au ambele tipuri de unitati alimentare rosturilor lor in ecosistemul industriei de profil.

  9. Alina said,

    5 octombrie 2012 @ 1:46 pm

    Mai gasesti must in Pirahna, in Regie. E si un fel de „zilele toamnei” acolo, cu mancare la ceaun. http://clubpiranha.ro/

  10. Doru Panaitescu said,

    6 octombrie 2012 @ 8:24 am

    multumesc, notat. aduc in fiecare an sau e o intamplare? ce stii?

  11. amavevera said,

    6 octombrie 2012 @ 11:39 am

    la categoria restaurante intra si Hanul Berarilor (Interbelic)

  12. Magda said,

    6 octombrie 2012 @ 2:27 pm

    Eu am gasit la Cramele Murfatlar in Cora Pantelimon. Pentru acasa :). Testat si cumparat. F bun

  13. Mioara Georgescu said,

    6 septembrie 2013 @ 1:58 pm

    Va asteptam cu multa placere la Classico Baneasa la „Sarbatoarea Mustului” ,
    editia a-VI-a, incepand cu 10 Septembrie 2013, pentru a va bucura de savoarea preparatelor traditionale, alaturi de mustul proaspat pregatit in casa!

  14. Mihaela said,

    20 septembrie 2015 @ 11:24 am

    Sunt disperata dupa must!

  15. Doru Panaitescu said,

    29 septembrie 2015 @ 8:14 am

    Si eu! Tocmai am baut un must bun la Targu Mures! Si scriu chiar azi despre asta pe blog…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu