5 capitale: Viata salbatica la Praga

Ma rog, e mult spus viata salbatica: pe Viltava ierneaza mai multe specii de pasari (lisite, cormorani, lebede, gainuse de balta, rate mari si multi, multi pescarusi), dar acestea sunt relativ obisnuite cu prezenta oamenilor. Totusi, avand noul Alpha SLT77 si tunul 70-400mm cu mine nu am putut sa ma abtin si am renuntat la fotografierea cladirilor si frumusetilor orasului pentru un scurt intermezzo avifaunistic.

Cand am luat prima data Alpha700 in mana m-am indragostit de el. Dar dupa ce am pus mana pe urmasul sau, Alpha77, mi-am dat seama ca e o diferenta de 10 ani de zile intre ele. Pentru ca Alpha77 este un aparat de vis pentru orice “prosumer”, batandu-se cu pieptul gol cu Canon 7D sau Nikon D300S. Dar sa lasam bla-bla-ul si sa va arat ce fotografii scoate mititelul asta chiar pe ploaie (cadn in mod normal ar fi trebuit sa stau dracului intr-o crasma si sa ma alint cu cateva din multele blonde cehoaice – ati ghicit ca vorbesc de bere, da?).

Iata un prim cadru cu o rata mare care a stat la pozat (sa fi fost de vina camuflajul sau faptul ca parea e obisnuita cu prezenta turistilor pe mal?)

Si cum stateam eu asa, geana la turistii japonezi care imi “invadau” “fototeritoriul”, ratoiul asta, ca e ratoi, a inceput sa se toaleteze. M-a apucat brusc fibrilatia aia pe care Augustin Radu reuseste sa o imite atat de bine in rasetele generale ale audientei, pentru ca langa mine se aciuasera niste japonezi care nu prea intelegeau ce cauta aratarea aia camuflata pe pontonul unde voiau sa iti faca poze cu Yola (Yo la Praga, Yo la pod etc) si practic riscam sa raman fara subiectele foto. Asa ca i-am zburatacit repede pe galagiosi si au plecat indignati, astfel ca m-am putut intoarce la ratoiul meu, urmarindu-l de aceasta data nestingherit de priviri indiscrete si interjectii babuinice din Tara Soarelui Rasare.
Dupa vreo 300 de cadre trase la firul apei, am plecat si eu cu un cadru de care sunt relativ multumit (am mentionat 300 de cadre ca sa va ajut sa evitati exclamatiile de genul “mama, ce noroc ai avut ca ai prins-o asa”). Voi ce parere aveti? Daca aveam si soare, cred ca lesinam orgasmic sub Karlovy Most (celebrul pod al lui Carol):

Fotografia este facuta fara blitz, cu ISO mare (640), cu timp lung de expunere (1/100s) pentru focala cu pricina (280mm), totusi cu o atitudine a ratoiului demna de imortalizat.

Asa ca mai dau o tura si azi pe sub pod, poate am noroc de mai multa lumina, apoi o tund spre Bratislava. Ca le-am promis-o copiilor (pentru cei care nu stiu bancul, il zic in particular pe mail sau FB messages ca e cu XXX).

[acest post este scris folosind o tableta Lenovo Thinkpad 1839-26U – oferita de Scop Computers]

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu