Academia de Studii Economice din Bucuresti – 100 de ani de stiinta economica

Ieri am purtat pentru prima data cravata in 2013. Dintr-un motiv simplu: nu-mi place sa port cravata, o consider o asuprire la adresa libertatii. Din 2007 de cand m-am lasat de birou si de munca la corporatie, rar am purtat cravata. Totusi, ieri am pus cravata la gat in semn de respect pentru institutia care m-a format ca profesionist: Academia de Studii Economice aniverseaza (maine mai exact) 100 de ani de la infiintare.

resizeDSC00356_1600x1069

In 6 aprilie 2013, un reputat matematician roman, Anton Davidoglu, a fondat institutia de invatamant superior care peste ani de zile avea sa devina cea mai mare institutie de invatamant superior din Romania: Academia de Studii Economice din Bucuresti. Sunt doar unul din cei peste 300.000 de economisti pregatiti de aceasta institutie, asa ca m-am simtit extrem de onorat sa fiu vorbitor la evenimentul de ieri, in care, impreuna cu alti absolventi ai Academiei, sa dam mai departe generatiei de azi un indemn la studiu si rigurozitate in stiinta economica moderna.

O sala plina de ochi curiosi m-a asteptat, si, desi nu e prima oara cand vorbesc in fata studentilor de la Facultatea de Marketing, de aceasta data am avut emotii peste masura. Am luat loc in spate si am asteptat ca antevorbitorul meu, dr. Marian Olteanu, marketing manager la Ursus Breweries, sa termine cuvantarea sa.

resizeDSC00347_1600x1069

Apoi am stat de vorba deschis cu studentii de ani despre provocarile invatamantului universitar de azi si nu m-a deranjat deloc ca aproape toata sala a ridicat mana la intrebarea “cine a deschis Facebook pe mobil de cand ati intrat in aceasta sala”. Consumatorul se schimba, asa ca invatamantul universitar trebuie sa se schimbe. Daca acum zece ani de zile era interzis sa ai la tine un telefon mobil, astazi cursurile folosind tehnologia mobila sau tabletele dau un plus de interactivitate procesului de invatamant modern.

Un alt lucru extraordinar pe care l-am aflat ieri: exista scoli generale unde se face incepand cu clasa a cincea (!) laborator optional cu disciplina marketing. O initiativa extraordinara pentru viitorul acestei discipline, iar ieri o intreaga clasa ce participa la Programul “Saptamana ALtfel” a fost invitata sa participe impreuna cu studentii la evenimentul de ieri, mai mult, copiii prinind si diplome pentru activitatile de la acest laborator optional:

resizeDSC00371_1600x1069

M-am bucurat nespus sa imi revad o buna parte din profesorii de la Facultatea de Marketing, pe care ii salut inca o data, am barfit putin in banca intai cu domnul profesor doctor Valeriu Olteanu despre marketing, Kotler, SNSPA si FJSC etc, am vazut o noua generatie care e hotarata sa ne impinga de la spate sa performam in acest domeniu mai actual ca niciodata, intr-un cuvant m-am simtit ca intr-o mare familie.

Mai multe fotografii de la eveniment aici si bonus, o fotografie cu mine la cravata in fata studentilor (sic!).

64321_441663252584014_1939719487_n

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu