Cele mai bune destinații turistice de fentat toamna

Dragii moșului, vă anunț pe această cale ca toamna e in toi și temperaturile încep sa scadă brusc. Sezonul de teambuildinguri obișnuite s-a cam încheiat și doar acei clienți out-of-the-box mai cer, răzleț, câte un teambuilding de iarnă. Sezonul de coclauri însă nu există, așa că prefer să vă prezint locurile relativ aproape de România unde puteți înca merge într-un citybreak (sau chiar vacanță târzie) să vă bucurați de soare și chiar plajă.


[O baie in Sicilia, la Scala dei Turchi, o plimbare pe faleza de cretă sau o ședință foto pe plajă nu a omorât pe nimeni, doar pe cetățenii de acasă care stau cu unghia în gât dacă veți continua să vă plimbați și după ce sezonul de concedii se va fi terminat]

Octombrie:

La inceput de lună, încă e caldă apa de baie în Samothraki, Albania, Muntenegru sau Croația.


[Priveliște spre golful Kotor, Muntenegru, de pe drumul ce urcă spre Cetinje]

La ora redactării acestui articol, apa mării e caldă încă în Sicilia, sudul Turciei, Sardinia, Pelopones, Creta, arhipelagul Baleare (Ibiza, Mallorca etc).


[Imagine din Erice, Sicilia, spre masivul de lângă orășelul și plaja San Vito lo Capo, care e în apropiere de Riserva Naturale delle Zingari, rezervație peisagistică și faunistică aflată în partea de nord-vest a insulei.]

Noiembrie:

– apa oceanului e caldă încă în Portugalia, iar in Cipru sau Malta încă e de baie.

Decembrie:

– mai puteti face baie în Arhipelagul Canare (Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria sau oricare din celelalte insule ale arhipelagului vulcanic aflat la vest de Africa), unde temperaturile sunt 26-30 grade ziua si 20 noaptea (perfect pentru hamac subtire si sac de dormit de vară).

Temperaturile sunt blânde și în Atlantic, aici fiind permanent sezon de surf, scufundări sau alte sporturi nautice. Iar o plimbare de doua ore cu barca cu motor după balene, delfini și alte animale marine este sub 40 de euro.

Gândiți-vă că în Tenerife, de pildă, cele mai intinse plantații sunt cele de banane. Mai trebuie să mai spun altceva?

Ianuarie:

Egipt (mai ales daca aveti vreo aplecare spre scufundari). Sau Maroc, daca vreti să beneficiați de o iarnă în deșert…

Pentru februarie-martie revin prin ianuarie…

Întrebarea este nu unde plec eu (banuiți că am niște plecări pe țeavă), ci unde plecați voi să scăpați de lunile fără soare. Mai jos, o poză din Tenerife, poate vă face chef să vă uitați de vreun low-cost… de cazare si altele am recomandari… (revin pe această temă după ce-mi aranjez eu urmatoarea escapadă pe relief vulcanic)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu