Cum sa te apuci de un nou hobby: fotografie de natura. La Zilele Sony @ F64

In perioada 21-24 mai, F64 si Sony Romania organizeaza „Zilele Sony”. Ma bucur sa vad ca unul din marii producatori de echipamente fotografice si lentile lungi, bune de foto de natura face asa ceva si imi da ocazia sa-mi spun povestile din patele fotografierii unor specii extraordinare. Si cum oamenii stiu ca mare parte din fotografiile mele sunt facute cu aparate foto si obictive Sony, potriveala e mai mult decat nimerita.

cucuvea
[O cucuvea fotografiata in ianuarie 2009, folosind Sony Alpha 700 si un obiectiv Sony de 500mm cu oglinda]

Potrivit comunicatului F64.ro, evenimentul debutează maine, 21 mai, cu atelierul „Cum să te apuci de fotografia de natură în 10 pași simpli“ susținut de… subsemnatul. Atelierul se va derula începând cu ora 19:00 în sala expozițională a F64 din Bd. Unirii nr. 45. În pregătirea acestui eveniment, am prezentat pe blogul F64 fotografiile realizate în Delta Dunării și am vorbit despre ce presupune fotografia de natură.

Pe 22 mai, începând cu ora 19.00, la F64 se va desfășura vernisajul expoziției „Călător în Țara Soarelui Răsare“, care cuprinde fotografiile realizate de Cosmin Gogu în Japonia. El va vorbi despre secretele fotografiei de călătorie, despre contactul cu civilizația Estului și ce înseamnă pentru el fotografia. Pe 23 mai, fotograful Alin Popescu îi invită pe iubitorii fotografiei la o tură foto intitulată „Oglindă, oglinjoară“. Participanții vor afla de la Alin Popescu, un veteran al lucrului cu DSLR-ul și un fan al sistemului mirrorless, care sunt avantajele aparatelor foto fără oglindă, cât de importantă este portabilitatea, dar și cum pot realiza fotografii mai bune, ținând cont de câteva reguli elementare. Această tură foto începe la ora 10.30, cu o parte teoretică, iar de la 11.30 urmează partea practică, în stradă.

Tot pe 23 mai, Ioana Moldovan revine la F64 după vernisajul expoziției #Protest și susține alături de jurnalistul Laurențiu Colintineanu cursul video de storytelling. Laurențiu Colintineanu este primul jurnalist multimedia din România, câștigător al premiului SuperScrieri pentru jurnalism multimedia în 2012 și câștigător a patru burse internaționale în Germania și SUA. El s-a format în domeniul multimedia în cadrul studiourilor de producție MediaStorm din New York. Ioana Moldovan este fotojurnalistă freelance și fotografă documentaristă independentă, câștigătoare a premiului II la concursul SuperScrieri, secțiunea Fotojurnalism în 2014, și colaboratoare a VICE România, Al Jazeera English și Radio France Internationale. Atelierul „E timpul să te apuci de video“ se desfășoară în sala expozițională a F64, începe la ora 12.00 și durează două ore.

Ne vedem maine seara la F64? Intrarea este libera!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu