Cum vindeci fobia de șerpi? Maine poți primi o primă lecție

Mâine, 22 august, e o zi mare.

Are loc primul seminar naturalistic gratuit dedicat persoanelor cu fobie de serpi, la București

Mâine susțin, în premieră, un seminar naturalistic gratuit destinat persoanelor care manifestă fobie de șerpi. Știți, dacă mă citiți, că susțin de ani de zile cauza animalelor sălbatice prin diverse acțiuni educative, seminarii gratuite, expoziții foto, apariții la radio și televiziune, aici pe blog sau pe Facebook.   

Îmi doresc tare mult ca, prin astfel de acțiuni, să schimb percepția greșită pe care publicul larg o are despre reptile în general și despre șerpi în particular. Încă din vremea comunismului s-a perpetuat ideea că animalele sălbatice aduc pagube, iar șerpii sunt de departe cele mai nedorite animale în câmpul vizual al omului de rând. Dacă până acum am ținut seminarii și prelegeri pentru pasionați, acum este rândul celor cu fobie de reptile vină și să asculte povestea acestor fascinante animale. Iar cel mai bun argument că voi vorbi pe limba și pe înțelesul celor cu teamă de șerpi este faptul că mie însumi mi-e frică de șerpi.

Subsemnatul manevrând în siguranță o viperă de stepă, pe care acum 10 ani nici plătit nu aș fi atins-o.

Pe parcursul evenimentului, voi prezenta în detaliu toate speciile de șerpi din țara noastră, alături de principalele specii de șerpi din restul Europei, detalii despre speciile veninoase de la noi, un ghid util cu noțiuni de prim ajutor în caz de mușcătură etc.

La seminar vor fi prezenți doar oameni, nu și șerpi, reptilele fiind prezente doar în fotografii.

Dacă acest seminar va avea succes la public, el va fi repetat și în alte orașe din țară. Materialul acestui seminar va fi „la liber”. Sunt dispus să ofer sprijin logistic și altor pasionați din alte țări pentru inițiative similare, pentru că teama de șerpi face ca mulți oameni din întreaga Europă (indiferent de cât de “civilizată” ar putea părea țara respectivă) să manifeste cruzime nejustificată față de reptile, nevoia de educație naturalistică fiind acută la nivelul întregului continent.

Seminarul gratuit de joi, 22 august, va fi găzduit de Zitec, la sediul din Splaiul Unirii 165, la ora 17.30. Intrarea este liberă. Aveți aici un link spre evenimentul postat pe Facebook, cu precizarea că doar cei care confirmă vor putea asista la prelegere.

Zitec, o companie specializată în dezvoltarea de soluții software și servicii digitale, care s-a implicat în multe alte proiecte de CSR, dintre care programul de donare de sange la birou, #cei1024, cu numeroase premii la nivel național.

Update: a scris și Hotnews despre evenimentul de mâine, mulțumiri!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. Despre fobia de șerpi - prezentare interactivă gratuită @ F64Studio – Doru Panaitescu said,

    12 martie 2024 @ 2:58 pm

    […] și pe Facebook. După evenimentul de acum 5 ani de la Zitec (despre care am scris și atunci, pe blog), iată că sunt deja 5 ani și este momentul să repetăm […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu