Despre fobia de șerpi – prezentare interactivă gratuită @ F64Studio

Despre fobia de șerpi am mai povestit și aici pe blog, și pe Facebook. După evenimentul similar de acum 5 ani de la sediul Zitec (despre care am scris și atunci, pe blog), iată că sunt deja 5 ani și este momentul să repetăm isprava.

Da, se întâmplă vineri, 15 martie 2024, cu sprijinul F64, care pune la dispoziție o sală încăpătoare în str. Bucovina nr. 2B. Evenimentul este cu participare gratuită, dacă îndepliniți cumulat cele două condiții:

1. chiar să aveți o fobie pentru șerpi (și alte reptile)

2. să completați un formular pentru a confirma participarea (aici , aici sau aici).

Teama de șerpi este naturală. Aproximativ o treime din populație are în „echiparea standard” această frică de șerpi, care se manifestă și la alte mamifere, nu doar la om. Totuși fobia adevărată are o incidență redusă, de 3-4% din totalul populației, și nu are neapărat legătură cu nivelul de educație.
Una din cele mai bune metode de a atenua această angoasă nejustificată (unii oameni au fobie, deși nu au văzut niciodată un șarpe în realitate) este expunerea treptată la fenomen pentru desensibilizarea pe etape.

Acest seminar gratuit este o primă etapă, mai departe puteți apela la un psiholog sau ăuteți găsi și alte metode mai directe de atât. Ce pot eu să vă promit este că nu veți vedea nicio reptilă vie la această prezentare, ci doar fotografii, că veți vedea multe fotografii și că veți pleca acasă cu un bagaj de cunoștinte superior momentului pre-eveniment. Așadar, chit că fotografiile de aici vă înfioară (lucru absolut de înțeles), dacă simțiți măcar un dram de curiozitate/fascinație la vederea acestora, sunteți candidatul perfect pentru a participa fără niciun fel de risc sau cost la acest eveniment.

Veți afla ce șerpi sunt în România, în Europa, care din ei sunt cu adevărat periculoși, cum trebuie să vă pregătiți sufletește și cu ce echipament minim pentru a evita o întâlnire sau vreun pericol dacă e să îi vedeți totuși, indiferent pe ce coclauri mergeți, ce aveți de făcut în cazul în care sunteți mușcat sau e cineva mușcat, ce destinații turistice sunt safe din acest punct de vedere etc.

Evenimentul are loc vineri, 15 martie, ora 18.00, la sala F64 Studio din Str. Bucovina 2B (zona Stadionul Lia Manoliu). Evenimentul este destinat și părinților cu copii peste 7 ani, care îi pot însoți la eveniment. Vă aștept!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu