De la Desperados, numai desert

Da, umbla soparlele prin targ. Azi am primit si eu un guguloi care ne scapa de gandacei, larve si alte minuni care fac desertul o zona atat de populata si de nesuferita. Asa ca va prezint responsabila pentru decimarea “metropolei”:

Multumiri Heineken si Desperados pentru soparloi,pe mine chiar m-ati nimerit.

[in atentia celorlalti destinatari de soparle] Ca sa nu va bateti joc de ele, cateva reguli:

– nu le dati de mancare doar ce ati primit de la MccannPR. Incercati sa le variati hrana cu viermusi, larve de greiere, libelule si orice alt fel de rana vie – pe car eo puteti procura de la magazinele de tip “pet shop” sau din piata de animale de la Obor.

– nu le incalziti cu becuri obisnuite cu incandescenta. In scurt timp soparla voastra va fi rahitica sau doar o amintire.  Reptilele de desert au nevoie de lumina solara. Cum putini dintre voi aveti gauri in tavan, este putin probabil a le puteti asigura lumina solara full-spectru. De aceea dati 30-40 Ron si achizitionati-va un bec full-spectru de la magazinele de specialitate. Eu de pilda folosesc un bec marca ExoTerra Night Glo (care poate merge non-stop, inclusiv ziua), dar puteti sa luati bec de zi si bec de noapte si sa faceti culcus mester noului vostru colocatar.

Dupa ce ma intorc din Italia ma pun serios pe reamenajarea unui terariu socotit sa pentru cine doreste, stau la dispozitie cu orice fel de sfaturi si ponturi pentru un terrariu care sa faca soparlele fericite, cat mai aproape de mediul lor natural.

GG Desperados! Poza e facuta din fuga spre avion. Am folosit Sony Alpha 550, obiectivul cel nou 16-80 mm Vario Tessar si un inel de macro Kenko de 20mm (celelalte sunt pe undeva prin casa) Cand ma intorc promit sa ii trag o sedinta foto mai serioasa, in special in zona oculara, are un iris cu niste culori de te imbolnavesc.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

5 Comments »

 1. Soparla mea a ajuns la Doru | piticu.ro blog said,

  5 mai 2011 @ 5:41 pm

  […] asta veti mai auzi cat de curand, pentru ca pregatesc ceva urias.Intre timp soparla a ajuns la Doru Panaitescu pentru ca el si-a manifestat dorinta de a avea una, dar si pentru ca stie foarte bine sa le […]

 2. Ciprian said,

  5 mai 2011 @ 6:23 pm

  El papa *h*rana vie, in timp ce tu ai papat litere 🙂

 3. Cocalari si Pitzipoance said,

  5 mai 2011 @ 8:43 pm

  Felicitari pentru articol! Mi-a placut mult.

 4. Alexandru Negrea said,

  6 mai 2011 @ 9:28 am

  Bune sfaturile, Doru. Când te întorci te sun, că vreau să fiu ospitalier cu musafirul 😀

 5. Liana Mitroi said,

  17 mai 2011 @ 10:08 am

  Salut ! Soparla mea isi schimba pielea … azi dimineata am observat ca pielea de pe corp se desprinde intr-o culoare alba si ramane una noua. A mancat deja si este chiar sociabila. O sa ii cumpar mancare de la pet shop cat de curand si un bec.
  Nu prea stiu eu foarte bine inca cum se ingrijeste dar ma documentez pe net si pe la cine mai stie.

  Poti sa imi spui te rog daca este vreo problema cu pielea care cade si daca trebuie sa ii fac ceva special?

  Multumesc

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu