Degustare de miere exotica la ceainaria Tashi si un concurs

Dragii mei, joia aceasta are loc o noua degustare de miere la ceainaria Tashi. Cu aceasta ocazie, anunt ca am depasit cifra magica de 50 de sortimente de miere. De aceea, profitand si de recenta calatorie in Sicilia de unde m-am intors cu cinci sortimente noi de miere, m-am gandit sa fac o degustare tematica, numai cu sortimente de import.

Da, stiu ca Romania are sortimente de miere foarte bune si de regula, in degustarile speciale pe care le-am mai facut si in Bucuresti, dar pe care de regula le organizez ca parte de entertainment mai deosebit pentru diverse evenimente sau teambuildinguri, peste jumatate din varietatile de miere poliflora si monoflora sunt autohtone. Dar sa nu fim rai: si pe alte meleaguri puteti gasi miere deosebita, asa ca m-am gandit sa fac un mic spectacol al sortimentelor de miere de peste hotare.

Astfel ca maine, dupa degustarea de ceai matcha oferita de Ionela Oprea de la ceainaria Tashi, ne vom delecta cu mieri europene, dar si africane sau asiatice, dupa cum urmeaza:

– miere de lavanda din Franta
– miere de coriandru din Spania
– miere de eucalipt din Spania si Sicilia
– miere de pin din Thassos
– miere de [planta necunoscuta din desert] din Maroc
– miere de castan din Spania
– miere de flori de mar din Israel
– miere de flori de lamai din Sicilia
– miere de flori de portocal din Sicilia si Thassos
– miere poliflora din Sicilia
– miere poliflora (culeasa de la albine salbatice) din Zanzibar
– miere poliflora din India
– miere poliflora din Bulgaria (trei sortimente)
– miere poliflora (culeasa de la albine salbatice) din Thailanda

In total aproximativ 20 de sortimente de miere, care mai de care mai unice si mai impresionante prin aroma si/sau poveste.

Si am si o invitatie dubla pentru cititorii mei. Pentru a intra in posesia ei, trebuie sa scrieti pe Facebook o postare despre cea mai buna miere pe care ati mancat-o si ca vreti sa vedeti daca am vreo miere mai buna (din selectia de maine) fata de ce ati mancat voi. Poate sa fie mierea din copilarie de la bunicul, mierea degustata in cine stie de insula sau pur si simplu sortimentul vostru preferat de miere de la vecinul/unchiul/prietenul de familie apicultor. Pentru o mai buna monitorizare scrieti-mi si aici pe blog un comentariu in care sa puneti linkul catre postarea de pe Facebook.

Nu vor fi admise la tragerea la sorti participarile anonime sau de pe conturi cu „nume de cod”. Multumesc pentru intelegere.

Tragerea la sorti are loc maine, joi, la ora 15.00. Succes!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu