Despre dating online

Acum două săptămâni vă povesteam, aici pe blog, despre un serviciu gratuit de speed dating online. M-a amuzat foarte tare faptul că o parte din prietenii mei au înțeles că eu caut să fac speed dating. Asta spune mult despre nivelul de înțelegere a ceea ce citești dintr-un articol pe blog, unde poți scrie, ca blogger, și despre lucruri pe care nu trebuie să le faci neapărat :-D.

[când vine vorba de relații, prima impresie întotdeauna este importantă. Fiți țanțoși, dar sinceri. Iar umorul ajută, spun studiile*]

Personal, detest să fiu singur. Dar la fel de adevărat acel citat (îmi scapă acum autorul): decât creierit și bătut la cap de o nevastă nebună, mai bine singur, mort de beat într-un șanț. 😀 (reciproca e la fel de adevărată, #fetelor)
Realitatea însă este alta: multe persoane din anturajul nostru se simt ale naibii de singure și nu vor să se ducă în acea zonă stânjenitoare în care să “iasă în piață cu oferta”. Relațiile serioase, de lungă durată, sunt un subiect delicat pentru mulți, mai ales pentru persoanele educate, iar sufletul tău pereche uneori nu are o predictibilitate de traseu, să te poți intersecta cu el în cercurile sociale în care te învârți. Și atunci opțiunea de a găsi un partener de viață prin dating online începe să prindă contur (și popularitate). Serviciul oferit de site-ul Couple Romania are acest mare avantaj: faci, prin acea multiplă sesiune de chat de 3 minute, un mic screening al posibililor candidați ce bat la ușa inimii tale, evitând un “mismatch” ulterior.
Pentru unii poate părea o treaba semirobotizată, să lași sentimentele pe baza unei ferestre de chat. Dar vreau să vă arăt realitatea: la nivelul anului 2015, 20% din relațiile curente și 7% din căsătoriile din acel an începuseră prin flirt online în Statele Unite ale Americii Ca fapt divers, o treime din aceste relații se termină cu un email de despărțire. Poate părea cinic și impersonal, dar măcar te scutește de o stânjenitoare ultimă întâlnire față-n față cu plânsete și țipete. (sursa datelor aici – https://www.eharmony.com/online-dating-statistics/).
Deși pe plan global, doar 10% din persoanele singure folosesc un serviciu de dating online, se pare că datingul online duce la relații cât se poate de serioase: în UK, 17% din cei care s-au căsătorit recent s-au întâlnit online.
Se poate, așadar, vedea un trend de mutare a căutatului unui partener în zona online, lucru care spune multe despre felul in care evoluăm noi ca specie. Dacă e de bine sau de rău, rămâne de văzut, dar, cu toate riscurile implicate de ideea de a porni o relație cu o persoană pe care nu ai văzut-o, explicația este simplă – poți fi mult mai selectiv în alegerea unui potențial partener de viață decât prin metodele “clasice”, de a-l sau a o întâlni offline – cel puțin asta declară aproape un sfert din cei care folosesc site-uri de dating online.
De aici, o altă modificare majoră în comportamentul de cuplu: în medie, cei ce se cunosc online și se căsătoresc o fac, în medie după doar 18 luni, în medie, în vreme ce timpul de alteptare al cuplurilor ce se cunosc prin metode offline este de aproape 3 ori mai lung – 42 de luni, în medie. Asta înseamnă că aveți șansa să întâlniți un partener de viață mai serios și care vrea să treacă la fapte. 😀 (sursa datelor aici – https://visual.ly/community/Infographics/love-and-sex/uk-online-dating-stats-dating-friends)
Sesiunea de speed dating online de la Couple este maine, joi 8 aprilie, la ora 20.00. Fă-ți un cont aici și poate ai noroc de o posibilă relație serioasă începută online. Succes!

* – un infografic de la Vizual.ly realizat pentru Eharmony a relevat faptul că 68% din bărbați si 81% din femei apreciază umorul la prima întâlnire.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. Ioana said,

    13 aprilie 2021 @ 12:58 pm

    Multumesc pentru informatie si pentru clip 😉

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu