Inapoi din weekend: Despre Sicilia (pe scurt)

Foarte pe scurt, ca e ora inaintata si maine avem treaba multa (ca doar trebuie sa vin rupt din vacanta, nu sa stau cu burta la soare si sa mananc sclifoseli “all-inclusive“). Asadar:

– m-as muta in Sicilia din octombrie pana in aprilie. In rest e lesinator de cald, acum sunt 26 de grade ziua si apa marii 20, iar cu plouatul greu de tot (Alessandro povestea ca in 2000-2004 au fost 5 ani consecutivi fara un strop de ploaie). Maine sper sa facem si niste scufundari la liber, am prins ori plaja, ori mare cam agitata

– vulcanul Etna are multe de aratat. Noua niste pesteri in tuburi de lava. Nu sunt la nivelul Pietrei Altarului, dar morfologic sunt unicate si merita mai toata atentia speologilor cu blazon

– pizza are alt gust. cu totul alt gust, mai ales cea de casa. Nu va pot convinge prin vorbe, dar veniti aici sau credeti-ma pe cuvant

– lighioanele Siciliei se lasa greu. Pasarile mai ales. Dar am ceva surprize pentru voi la intoarcere

– dialectul sicilian (sau idiom, trebuie sa verific la @profadelatina) e mult mai apropiat de limba romana decat italiana. Deja ma descurc, mai ales la injuraturi :D.

– vegetatia e de vis. Lamai, portocali, migdali, arbore de rodii, maslini, multe chestii care inteapa, mai ales ca mergi in sandale si pantaloni scurti

– preturile sunt de poveste. O apa minerala de 1,5l e 1 euro, hainele mai ieftine decat in tara, singura chestie mai scumpa e carnea (cu derivatele ei)

– prizele in Italia sunt un chin. Aparent sunt la fel, in realitate ai nevoie de un fel de adaptor. Noroc ca nu am ce incarca.

– Internetul e un lux aici. Asta e a doua retea pe care o gasesc. Mai bine ma lipsesc.

– (ultima ora) Etna a erupt azi. Maine mergem sa-l pozam, mai aproape decat si-ar dori cei de acasa (mama, e in regula, alerg mai repede decat curge lava :D)

– era sa uit: siclienii conduc anapoda, cam ca in India. Nu se respecta niciun semn de circulatie, toate masinile sunt titirez, busite pe toate partile. Motocicletele si scuterele sunt peste tot, rasar de unde nu te astepti, se taie fata la greu, nimeni nu se cupara, aproape nimeni nu claxoneaza. In plus, in Sicilia nu se platesc autostrazile.

Poze la intoarcere (vineri). Nu ma sacaiti cu mailuri si telefoane ca nu ma obosesc.  Si da, am trecut cu bine de angoasa avionului, sa vedem la intoarcere (ma ajuta Augustin Radu cu niste povesti, ca la dus a cam tras chiulul).

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

2 Comments »

 1. catalina said,

  11 mai 2011 @ 3:50 pm

  o pasta cu sepie si sos negru ai incercat ?

 2. Eduard said,

  12 mai 2011 @ 8:23 pm

  Esti sigur k te-ai muta in Sicilia??…. “Panică în Sicilia, după erupţia vulcanului Etna”…

  Hai aks in Romania k e mai frumos!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu